Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΟΚΑΡΕΙ Η ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ MONTHLY REVIEW KAI TH VPRC.ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ….

Η  κατάσταση σε ότι αφορά τους στρατιωτικούς είναι τραγική-επικίνδυνη-απελπιστική και έχει ξεπεράσει τα καλώς εννοούμενα όρια ανοχής κλπ. ΑΥΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ , και τις απαντήσεις σε πάνω από 110 ερωτήσεις που περιείχε το ερωτηματολόγιο. 


Σε αυτό απάντησαν 750 αξιωματικοί και 676 υπαξιωματικοί. ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ. Προσωπικά σας έχω πει ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ. Υπόψη η έρευνα έγινε πριν τις περικοπές των μισθών και επιδομάτων(που προσωπική μου θέση είναι ότι στα στελέχη των ΕΔ κακώς έγιναν)....
Παρόμοιες έρευνες αναμένεται να γίνουν –όπως είπε ο επικεφαλής του γνωστού περιοδικού ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΧΩΡΑΦΑΣ- και μέσα στα επόμενα δυο χρόνια, συμπεριλαμβανομένων και σε στρατεύσιμους(για το πως βλέπουν την θητεία τους και πως κρίνουν τα μόνιμα στελέχη των ΕΔ). ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΗΓΕΣΙΕΣ ΔΕΝ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΩΣΤΑ ,ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΕΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΕΧΗ ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΝΑ ΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΓΓΙΞΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ. ΣΤΡΑΤΟΙ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ και της ΕΕ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ. ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ, ΑΛΛΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ. Παρουσιάζω τα πιο βασικά σημεία της πολυσέλιδης έρευνας:

*82% των ερωτηθέντων αξιωματικών απορρίπτουν τις νυν ηγεσίες των κλάδων τους.

*86% των ερωτηθέντων αξιωματικών απορρίπτουν τις πολιτικές ηγεσίες του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ. Και τα δυο δείχνουν απόρριψη πολιτικό-στρατιωτικής ηγεσίας με συντριπτικά ποσοστά.

*ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.(σημειώνω ότι η έρευνα πραγματοποιήθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2010 σε ΑΤΤΙΚΗ-ΘΕΣΣΑΛΙΑ-ΚΡΗΤΗ-ΒΟΡ. ΕΛΛΑΔΑ και 3 νησιά του ΑΝΑΤ. ΑΙΓΑΙΟΥ.

*ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΕ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΠΑΡΟΧΕΣ-ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ-κλπ.

*Το 52% υποστηρίζει ότι μέσα στην προσεχή 5ετία σκέφτεται να αποχωρήσει, ενώ σε επίπεδο υπαξιωματικών το 65%. Απλά το 48% παραμένει γιατί δεν έχει άλλη επιλογή.

*Το 44% των αξιωματικών και το 61% των υπαξιωματικών δεν θα συνιστούσαν σε τρίτους να ενταχθούν στις ΕΔ!.

*Ο ένας στους τρεις έχει μετανιώσει που έγινε αξιωματικός.

*Υπέρ του ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ είναι το 88% των αξιωματικών και το 94% των υπαξιωματικών.

*Το 66% των αξιωματικών είναι υπέρ του συνδικαλισμού στις ΕΔ.

*Το 68% των αξιωματικών και το 37% των υπαξιωματικών θεωρούν ότι δεν είναι επάγγελμα αλλά λειτούργημα.

*Το 56% των αξιωματικών και το 70% των υπαξιωματικών εκτιμά ότι η κοινωνία δεν τους στηρίζει!

*Αρνητικά τίθενται και απέναντι στονΠρωθυπουργό ότι δεν έχει ασχοληθεί για τα προβλήματα των αξιωματικών.


*Είναι μόνο ευχαριστημένοι από την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης , ενώ βαθύτατα απογοητευμένοι από όλα τα άλλα (οικήματα-παροχές-διευκολύνσεις κλπ).

Αναμφίβολα όλα αυτά έχουν επιπτώσεις στο ηθικό, ενώ όλα τα άλλα προβλήματα τους αφήνουν οριακά ενεργούς ή ανενεργούς απέναντι στα καθημερινά τους καθήκοντα. ΔΗΛΑΔΗ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ. Και φυσικά μόνο στο ακραίο σενάριο της καθολικής απειλής για την πατρίδα μας θα υπάρξει συνολική ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΑΡΘΡΩΝ-ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ. ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ. ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΤΑ ΑΝΕΜΕΝΑ. Έχω πει και θα το επισημαίνω συνέχεια ότι δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα….(το λέω μετά πάσης ειλικρίνειας και για προφανείς λόγους σταματώ εδώ….). ΤΩΡΑ ΤΟ ΤΙ ΛΕΝΕ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ οι μανδαρίνοι και οι λοιποί παρατρεχάμενοι είναι «αλλουνού παπά ευαγγέλιο»…


ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: