Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2010

Τρόικα: Πιάστε τα μεγάλα ψάρια .....

Πιάστε τα «μεγάλα ψάρια» που φοροδιαφεύγουν και υλοποιήστε το ταχύτερο δυνατόν τις διαρθρωτικές αλλαγές για να μπει σε αναπτυξιακή τροχιά η οικονομία.

Το διπλό αυτό μήνυμα έστειλαν χθες οι επικεφαλής της τρόικας ο Σ. Ντερούζ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Π. Τόμσεν από το ΔΝΤ και ο Κ. Μαζούχ από την ΕΚΤ κατά την διάρκεια της συνάντησής τους με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Επίσης εξετάστηκε και η κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2011, το προσχέδιο του οποίου θα είναι έτοιμο στις 4 Οκτωβρίου......

Πιο αναλυτικά η τρόικα στο θέμα των φορολογικών εσόδων έθεσε εκ νέου το θέμα της πάταξης της φοροδιαφυγής και σύστησε οι προσπάθειες του ελεγκτικού μηχανισμού να επικεντρωθούν στα υψηλά εισοδήματα και την μεγάλη ακίνητη περιουσία. Το ζητούμενο είναι να καλυφθεί η «μαύρη τρύπα» των εσόδων, ώστε να μην εξανεμιστεί το «μαξιλάρι» από τις περικοπές των δαπανών. Επιπρόσθετα ζήτησαν πρόοδο στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων βάσει των όσων συμφωνήθηκαν τον Αύγουστο Εξάλλου τους δανειστές μας προβληματίζει το γεγονός πως η μείωση των δαπανών των φορέων της γενικής κυβέρνησης ( νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία και ΟΤΑ) γίνεται με το σταγονόμετρο.
Επιπλέον χθες τα υψηλόβαθμα στελέχη της τρόικας συναντήθηκαν με τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη καθώς το θέμα της ανάπτυξης αποτελεί καταλύτη για την επιτυχή έκβαση του οικονομικού προγράμματος αλλά και τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γ. Προβόπουλο ενόψει και των ανακατατάξεων στον τραπεζικό κλάδο. Η τρόικα θα αναχωρήσει από την Αθήνα την προσεχή Τρίτη και θα επανέλθει στα τέλη Οκτωβρίου.

imerisia

Δεν υπάρχουν σχόλια: