Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Ιδιωτικές κλινικές: Κλείνουν την πόρτα στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ

Δεν θα δεχτούν οι ιδιωτικές κλινικές τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, από τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, δηλώνουν οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κλινικών όλης της χώρας, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις σοβαρές καθυστερήσεις που καταγράφονται στην εξόφληση των χρεών του Ιδρύματος.

Η Πανελλήνια Ενωση Ιδιωτικών Κλινικών απορρίπτει τις προτάσεις της νέας διοίκησης του ΙΚΑ για μείωση του ποσοστού προκαταβολής στην εξόφληση τιμολογίων από 90% σε 70%, καθώς και τη μη τακτική και άμεση καταβολής της, τονίζοντας ότι αυτό θα οδηγήσει στην οικονομική καταστροφή των ιδιωτικών κλινικών και συνεπώς στην παύση των εργασιών τους, στην απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας, αλλά και στη δραστική μείωση των κλινών θεραπείας.....

Σημειώνεται ότι η Ενωση εκπροσωπεί τη συντριπτική πλειονότητα των ιδιωτικών κλινικών που συνολικά διαθέτουν περίπου 15.000 κλίνες νοσηλείας.
Ανακοίνωση
Οπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της, αδυνατεί να παρέχει τις υψηλού επίπεδου υπηρεσίες της με νοσήλιο στο οποίο έχει ενταχθεί η παροχή των νοσηλευτικών μας υπηρεσιών, των ιατρικών χωρίς ξέχωρη αμοιβή υπηρεσιών, οι περισσότερες μικροβιολογικές εξετάσεις, 800 φάρμακα, οι οροί, 3 γεύματα ημερησίως, ψύξη, θέρμανση, καθαριότητα, διοικητική υποστήριξη, παροχή οξυγόνου, αναλώσιμα μιας χρήσης, συντήρηση δωματίων και χώρων και πολλά άλλα μικρότερης αλλά υπαρκτής αξίας που το κόστος συνολικά αθροιζόμενο υπερβαίνει τα 34,63 ευρώ της Γ’ Θέσης.
Τη θέση αυτή, εξάλλου, όπως τονίζεται έχει αποδεχτεί άλλωστε και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και το Συμβούλιο Επικρατείας, στα οποία έχουν προσφύγει κάποιες ιδιωτικές κλινικές.
Οπως σημειώνεται, το πραγματικό κόστος νοσηλείας στα κρατικά νοσοκομεία είναι υπέρ-εικοσαπλασιο ημερησίως ανά κλίνη από τα 34,63 ευρώ.
Αναστολή
Η Ενωση προειδοποιεί τη διοίκηση του ΙΚΑ ότι θα αναστείλει, από τις 11 Οκτωβρίου, την εισαγωγή ασφαλισμένων, εάν επιμείνει στις προτάσεις της. Επιπλέον, απειλεί με αναστολή της συνεργασίας και με τα υπόλοιπα ταμεία που καθυστερούν ή έχουν παύσει τελείως τις πληρωμές τους όπως ο ΟΠΑΔ, το ΤΕΑΥΤΕΚΩ, το ΤΥΔΚΥ και ο Οίκος Ναύτου.
Το ΤΕΑΥΤΕΚΩ, Ταμεία υγείας ΤΑΠΟΤΕ - ΔΕΗ - Τραπεζών, αναφέρεται πως οφείλει οφείλει νοσήλια από τον Ιανουάριο του 2008, χωρίς να διαφαίνεται καμία προοπτική εξόφλησης, και η απόφασή για την αναστολή της συνεργασίας θα ανακληθεί μόνον όταν το ΤΕΑΥΤΕΚΩ καταβάλλει έντοκα, όπως η νομοθεσία προβλέπει, τα νοσήλια έως τις 30-9-2010.

imerisia

Δεν υπάρχουν σχόλια: