Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Εντείνονται οι ένοπλες συγκρούσεις στο Τατζικιστάν

Το Τατζικιστάν συνεχίζει να βρίσκεται στην δίνη πολεμικών συγκρούσεων οι οποίες έχουν, μέχρι στιγμής, στοιχίσει την ζωή σε δεκάδες άτομα.

Οι ένοπλες συγκρούσεις στο Τατζικιστάν συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι οποίες προέρχονται από κυβερνητικές πηγές, τουλάχιστον 23 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας έχουν σκοτωθεί στην βόρεια επαρχία του Ραστ.....

Σύμφωνα με την Ντουσάνμπε, πίσω από τις επιθέσεις ενόπλων βρίσκονται ισλαμικές ομάδες φονταμενταλιστών. Υπενθυμίζεται πως στις 19 Σεπτεμβρίου στρατιωτική φάλαγγα οχημάτων δέχθηκε επίθεση στην περιοχή του Κομαρόμπ Γκόργκε. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες η φάλαγγα καθηλώθηκε από πυρά βαρέων όπλων και ακινητοποιήθηκε ενώ προς βοήθειά της έσπευσαν τεθωρακισμένα οχήματα.


Η κατάσταση ασφαλείας στην κεντρική Ασία βαίνει προς ραγδαία επιδείνωση, ειδικά εάν κάποιος λάβει υπόψη του την αστάθεια που επικρατεί στην Κιργιζία. Είναι σαφές πως τόσο το Τατζικιστάν όσο και η Κιργιζία, λόγω του μικρού τους μεγέθους, της εγγενούς αδυναμίας τους σε όλους τους τομείς αλλά και λόγο της γειτνίασή τους κινδυνεύουν να μπουν σε έναν φαύλο κύκλο, εθνοτικών και θρησκευτικών συρράξεων οι οποίες ενέχουν τον κίνδυνο να τινάξουν στον αέρα τις ευαίσθητες ισορροπίες της περιοχής.

defencepoint

Δεν υπάρχουν σχόλια: