Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Η Ολλανδία υποδέχεται για πρώτη φορά τον Μ. Αλέξανδρο σε εκθέσεις των μουσείων της

Η Ολλανδία υποδέχεται για πρώτη φορά την παγκοσμίως ακτινοβόλα προσωπικότητα του Μακεδόνα Στρατηλάτη στα μουσεία του Άμστερνταμ, Hermitage Amsterdam και Allard Pierson.

Οι εκθέσεις των δύο μουσείων εγκαινιάστηκαν στις 16 Σεπτεμβρίου και έχουν ανοίξει τις πύλες τους προς τους επισκέπτες. Η έκθεση στο μουσείο Hermitage Amsterdam έχει θέμα «Ο Αθάνατος Μέγας Αλέξανδρος», ενώ η έκθεση που διοργανώνεται από το μουσείο Allard Pierson σε συνεργασία και συμπληρωματικά με την αντίστοιχη έκθεση του Hermitage, έχει τίτλο «Η Κληρονομιά του Αλεξάνδρου – Έλληνες στην Αίγυπτο». ...

Η έκθεση του Hermitage Amsterdam θα είναι ανοικτή για το κοινό έως τις 18 Μαρτίου 2011 και περιλαμβάνει περισσότερα από 350 κορυφαία εκθέματα, μεταξύ των οποίων και το περίφημο Gonzaga Kameo από το Hermitage της Αγίας Πετρούπολης. Η παράλληλη έκθεση του Allard Pierson, η οποία θα διαρκέσει έως και τις 20 Μαρτίου 2011, αναδεικνύει την επίδραση που άσκησε ο Μέγας Αλέξανδρος στην Αίγυπτο, φέρνοντας στοιχεία του δυτικού πολιτισμού στην Ανατολή.
newsblog

Δεν υπάρχουν σχόλια: