Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Τι έχει να πει τώρα η Μέρκελ; Γερμανική τράπεζα που κρατικοποιήθηκε μοίρασε μπόνους 25 εκατομμυρίων ευρώ σε στελέχη της!

Δεν ήταν λίγα τα δημοσιεύματα και τα ρεπορτάζ την αρχή της χρονιάς που μιλούσαν για την έντονη δυσαρέσκεια του γερμανικού λαού, ο οποίος θεωρούσε τους Έλληνες απατεώνες που παίρνουν 13 μισθούς και θέλουν τα γερμανικά δάνεια, χρήματα του Γερμανού εργαζόμενου και συνταξιούχου για να «συνεχίσουν οι Έλληνες να ξαπλώνουν και να πληρώνονται».

Πρόσφατα αποκαλύφθηκε πως η γερμανική τράπεζα Hypo Real Estate, η οποία κρατικοποιήθηκε το 2009 για να αποφύγει τη χρεοκοπία και έχει λάβει ως κρατικό βοήθημα 142 δισεκατομμύρια ευρώ, έδωσε στα στελέχη της μπόνους ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ! Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel η απονομή μπόνους αποτελεί ....
καθαρό σκάνδαλο, καθώς αυτά αφορούσαν το οικονομικό έτος 2009, το οποίο έκλεισε με καθαρή ζημία 2,2 δισεκατομμυρίων ευρώ και είχαν ζητηθεί από τα στελέχη εκβιαστικά με την απειλή να προσφύγουν στη δικαιοσύνη αν δεν τα λάμβαναν! Όπως και σε όλες τις άλλες γερμανικές τράπεζες που δέχτηκαν κρατική βοήθεια, ο μισθός των μελών του διοικητικού συμβουλίου της HRE δεν μπορεί να ξεπερνά τα 500.000 ευρώ ετησίως.

Ας μας απαντήσει τώρα η καγκελάριος Μέρκελ ποιος είναι ο απατεώνας που ζει με το κρατικό χρήμα των Γερμανών πολιτών…-newsblog

Δεν υπάρχουν σχόλια: