Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

"Aπεργούν αυτή την εβδομάδα"

"Νέος κύκλος απεργιακών κινητοποιήσεων ανοίγει από τη Δευτέρα και θα κορυφωθεί μέχρι τα τέλη του Ιουνίου, ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης που καταδικάζουν χαμηλόμισθους, συνταξιούχους και ανέργους στην ανέχεια. Το καλοκαίρι θα είναι «θερμό» απ’ όλες τις απόψεις, διαμηνύουν οι εργαζόμενοι, την ώρα που η κυβέρνηση ρυθμίζει τις τελευταίες λεπτομέρειες στο...

Ασφαλιστικό, βάζοντας «ταφόπλακα» στα όνειρα των νέων.

Εργαζόμενοι σε Μετρό και ΟΣΕ, εκπαιδευτικοί και δικηγόροι παίρνουν πρώτοι τη «σκυτάλη». To ΠΑΜΕ εξήγγειλε απεργία την Τετάρτη, 23 Ιουνίου, ενώ ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν σε μαζική κινητοποίηση στις 29 Ιουνίου, με την πανελλαδική, πανεργατική 24ωρη απεργία......



Το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις αποτελεί ωμή παραβίαση του Συντάγματος, καταργεί κάθε κανόνα εργατικού δικαίου και ανατρέπει κάθε μέτρο προστασίας για τους ανθρώπους του μόχθου, καταγγέλλουν τα συνδικάτα.

«Κληρώνει» τη Δευτέρα για το Μετρό

Τη Δευτέρα, οι συρμοί του Μετρό θα παραμείνουν ακινητοποιημένοι, καθώς οι εργαζόμενοι στην Αττικό Μετρό συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις, διαμαρτυρόμενοι για τις απολύσεις 285 συναδέλφων τους, αλλά και για τις περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, ένεκα του μνημονίου με την τρόικα.

Μέσα στην ημέρα, τα Σωματεία των εργαζομένων στην Αττικό Μετρό θα αποφασίσουν εάν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και με ποιο τρόπο, λαμβάνοντας υπόψη τους και την απόφαση του Πρωτοδικείου που έκρινε παράνομη και καταχρηστική την απεργία, μετά από προσφυγή της ΑΜΕΛ.

Οι συρμοί του Μετρό παρέμειναν ακινητοποιημένοι από την Τετάρτη μέχρι και την Παρασκευή, προκαλώντας σημαντικά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Απέχουν οι βαθμολογητές - Την Τρίτη οι κρίσιμες αποφάσεις

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται την Τρίτη η συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ, που θα καθορίσει τις τύχες χιλιάδων υποψηφίων που έδωσαν τη μάχη των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Έως τότε, οι βαθμολογητές θα συνεχίσουν τη «λευκή απεργία». Η ΟΛΜΕ κάνει λόγο για οργή και αγανάκτηση από πλευράς των εκπαιδευτικών και καλεί τους καθηγητές να συνεχίσουν την αποχή. Την ίδια ώρα, προαναγγέλλει ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και το φθινόπωρο, με την έναρξη της σχολικής περιόδου, αφού τα κεκτημένα των καθηγητών καταστρατηγούνται.

Οι εκπαιδευτικοί θα επιχειρήσουν να συναντήσουν από κοντά τον ίδιο τον πρωθυπουργό, προκειμένου να του εκθέσουν τις απόψεις τους, επιδιώκοντας παράλληλα επαφές και με τα προεδρεία των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.
Η υπουργός Παιδείας από την πλευρά της έκανε έκκληση στους συνδικαλιστές να «κατανοήσουν και να σεβαστούν ότι δεν μπορούν να είναι σε ομηρία 90.000 παιδιά και οι οικογένειές τους», υπογραμμίζοντας ότι το υπουργείο είναι έτοιμο να προχωρήσει ακόμη και σε επιστράτευση, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.

Σημειώνεται ότι την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται να ξεκινήσουν οι εξετάσεις για τα ειδικά μαθήματα, διαδικασία η οποία βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα.

Για την αντιμετώπιση της κατάστασης, το υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται στη λύση της αντικατάστασης των βαθμολογητών και όσων άλλων εμπλεκομένων στις πανελλαδικές απέχουν και να επαναδρομολογήσει τη διαδικασία διόρθωσης των γραπτών σε όποια κέντρα έχει καθυστερήσει.

Το Σαββατοκύριακο, κλιμάκια του υπουργείου θα κάνουν επιτόπιους ελέγχους στα 10, περίπου, βαθμολογικά κέντρα της Αθήνας και του Πειραιά, προκειμένου να καταγράψουν την κατάσταση, ενώ εντείνεται η επικοινωνία με τους προέδρους των βαθμολογικών κέντρων.

Όπως και να έχει, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου θα λάβει τις τελικές αποφάσεις την Τρίτη, αμέσως μόλις γίνει γνωστή η απόφαση της ΟΛΜΕ για το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Αποχή διαρκείας από τους δικηγόρους

Από την Τετάρτη, στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και πάλι οι δικηγόροι.

Η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδος αποφάσισε ομόφωνα την αποχή των μελών της από κάθε διαδικασία από τις 23 Ιουνίου έως και τις 7 Ιουλίου!

«Χειρόφρενο» στον ΟΣΕ

Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ, εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η αρχή θα γίνει την Τρίτη 22 έως και την Πέμπτη 24 Ιουνίου με την πραγματοποίηση τριών δίωρων στάσεων εργασίας (7:00-9:00, 15:00-17:00, 22:00-00:00).

Οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν το διήμερο 29 και 30 Ιουνίου, με 48ωρη απεργία. Δηλαδή, η Ομοσπονδία θα συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική, πανεργατική απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 29 Ιουνίου και θα επαναλάβει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση και την επόμενη ημέρα, στις 30 Ιουνίου.

Απεργία του ΠΑΜΕ στις 23 Ιουνίου

«Όχι άλλες θυσίες για την πλουτοκρατία». Με αυτό το σύνθημα, το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν σε απεργία την Τετάρτη, 23 Ιουνίου.

Η κεντρική συγκέντρωση του Πανεργατικού Μετώπου θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 στην πλατεία Ομόνοιας.

Πανεργατική απεργία στις 29 Ιουνίου

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στο Ασφαλιστικό θα κορυφωθούν την επόμενη εβδομάδα, με την πανελλαδική, πανεργατική, 24ωρη απεργία, που εξήγγειλαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Τα συνδικαλιστικά όργανα απευθύνουν έκκληση σε όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους νέους και τους ηλικιωμένους να κατέβουν στους δρόμους, να διαδηλώσουν, να υψώσουν τις φωνές τους, ώστε να ανατραπούν τα σχέδια της κυβέρνησης."

Δεν υπάρχουν σχόλια: