Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Οι αρχές μιλούν για "εισαγόμενη" τεχνογνωσία.

Ο μηχανισμός της βόμβας συναντάται για πρώτη φορά στην Ελλάδα , καθώς βρέθηκαν υπολείμματα ηλεκτρονικού κυκλώματος .μπαταρίας 1,5 βολτ , καλώδια με ακροδέκτες και μεταλλικό άγκιστρο.

Η αντιτρομοκρατική εκτιμά ότι η βόμβα ήταν μέσα σε κουτί μικρών διαστάσεων, ίσως από μπισκότα με χάρτινη συσκευασία και η εκρηκτική ύλη ήταν ποσότητα κάτω από το μισό κιλό.
Η βόμβα περιλάμβανε αργή εκρηκτική ύλη (πυρίτιδα) αλλά σε μεγάλη ποσότητα, με λίγη ποσότητα αμμωνίας. .....


Όπως προκύπτει από το ηλεκτρικό κύκλωμα που την αποτελούσε ήταν συνδεδεμένο με τέτοιο τρόπο, ώστε να προκαλέσει πυροδότηση της εκρηκτικής ύλης, όταν το πακέτο ανοιχθεί.
Τέτοιου είδους εκρηκτικός μηχανισμός  είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται από τρομοκρατική οργάνωση στην Ελλάδα, γεγονός που προβληματίζει τις αρχές οι οποίες μιλούν για "εισαγόμενη" τεχνογνωσία, σε σχέση με τις τακτικές του παρελθόντος.  Έτσι λοιπόν θεωρείται ότι είτε είχε κατασκευαστεί στο εξωτερικό, είτε από άνθρωποι που έχει αποκτήσει εμπειρία σ' αυτόν το τομέα.
Πάντως θεωρείται πια βέβαιο πως σκοπό είχε να σκοτώσει όποιον άνοιγε το δέμα και τελικός του προορισμός ήταν ο ίδιος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.cosmo -startilatis

Δεν υπάρχουν σχόλια: