Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Χ.Α.: Πτώση... ερήμην επενδυτών

Το Χ.Α. δεν κατάφερε ούτε την Πέμπτη να «ξεφύγει» από το μοτίβο της πτώσης σε υποτονικό συναλλακτικό φόντο, με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης -που την Τετάρτη έκλεισε στα χαμηλά ημέρας- να υποχωρήσει για τρίτη συνεχή συνεδρίαση και να «χάσει» το ψυχολογικό όριο των 1.500 μονάδων, με απώλειες που στη διάρκεια των συναλλαγών ξεπέρασαν και το 4%.

Παράλληλα, συνεχίστηκε η υποαπόδοση των τραπεζών, όπου τη σκυτάλη των υποβαθμίσεων πήρε η Goldman Sachs μειώνοντας τιμές-στόχους για εννέα ελληνικές τραπεζικές μετοχές......

Πτωτικά κινήθηκαν την Πέμπτη και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, η πτώση στο Χ.Α. ωστόσο περισσότερο ως αυτονόμηση παρά ως ευθυγράμμιση με τις ευρωπαϊκές τάσεις μπορεί να εκληφθεί, όπως σημειώνουν αναλυτές της αγοράς.

Παράλληλα, χωρίς να αποκλείουν το ενδεχόμενο αντίδρασης στις επόμενες ημέρες, εμφανίζονται επιφυλακτικοί για τη συνέχεια, καθώς όπως τονίζουν η στάση αναμονής των επενδυτών και το μειωμένο ενδιαφέρον από πλευράς τοποθετήσεων συνεχίζουν να λειτουργούν ως παράγοντας που ευνοεί τις έντονες διακυμάνσεις.

Για τον Γενικό Δείκτη η συνεδρίαση της Πέμπτης ολοκληρώθηκε στις 1.468,86 μονάδες, με απώλειες 3,71%, ελαφρά υψηλότερα από το χαμηλό ημέρας των 1.464,38 μονάδων (-4,01%).

Στο ελληνικό ταμπλό διακινήθηκαν 24,61 εκατ. τεμάχια, αξίας 85,81 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 9,75 εκατ. ευρώ διοχετεύθηκαν σε προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Συνολικά 152 μετοχές υποχρεώθηκαν σε απώλειες, έναντι 107 που διατηρήθηκαν αμετάβλητες και 35 που έκλεισαν σε θετικό έδαφος.

Για τον δείκτη των τραπεζών, οι απώλειες έφτασαν το 4,70%, πριν κλείσει τελικά στις 1.410,13 μονάδες, με πτώση 4,48% και με το σύνολο των τίτλων του σε αρνητικό έδαφος. Τις μεγαλύτερες ποσοστιαίες απώλειες εμφάνισαν οι Attica Bank και Proton Bank, υποχωρώντας 7,21% και 7,06% στα 1,03 και 0,79 ευρώ αντίστοιχα.

Πάνω από 6% υποχώρησε ακόμη η μετοχή της Marfin Popular Bank, πάνω από 5% οι Eurobank, Τ.Τ., Geniki Bank και Aspis Bank, ενώ ο τίτλος της Εθνικής Τράπεζας έκλεισε για τρίτη συνεχή συνεδρίαση στο χαμηλό ημέρας, αυτή τη φορά στα 9,26 ευρώ, που αποτελεί την τρίτη χαμηλότερη τιμή κλεισίματος εντός του 2010.

capital

Δεν υπάρχουν σχόλια: