Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Γιατί ο λαός θα κυνηγήση τους κλέφτες Πολιτικούς..... γιατί θα φοβούνται σε λίγο και τον ίσκιο τους ....Βίκυ Σταμάτη: Δύο χρόνια άνευ αποδοχών, αλλά με στεγαστικό 4.000 ευρώ τον μήνα!

Μόνο η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου βρήκε τον τρόπο να απουσιάζει με άδεια τα τελευταία πέντε χρόνια από τη ΔΕΗ όπου εργάζεται, να είναι άμισθη τα δύο από αυτά, αλλά να μπορεί να αγοράζει σπίτι στο όνομά της για 1,1 εκατ. ευρώ!

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ξεκάθαρο:... μπορεί μία υπάλληλος της ΔΕΗ, με άδεια 2 ετών άνευ αποδοχών και πενταετή απουσία από τα καθήκοντά της, να αγοράζει από offshore εταιρεία υπερπολυτελές νεοκλασικό σπίτι στον πιο ακριβό δρόμο της Ευρώπης, να δανείζεται υπέρογκο στεγαστικό δάνειο και χωρίς αποδοχές να μπορεί να πληρώνει τις δόσεις στην τράπεζα; Η κυρία Βίκυ Σταμάτη, σύζυγος του κ. Ακη Τσοχατζόπουλου, φαίνεται πως μπορεί.....
Σε μια περίοδο όπου η παραγωγικότητα των δημοσίων υπαλλήλων «πονοκεφαλιάζει» όλα σχεδόν τα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, η κυρία Σταμάτη φαίνεται πως αποτελεί τον φωτεινό φάρο για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους που ονειρεύονται μια ζωή μέσα στην ασφάλεια που προσφέρει ο δημόσιος τομέας, χωρίς καν να απαιτείται να εμφανιστούν στην υπηρεσία όπου ανήκουν.

Από την αρμόδια υπηρεσία της ΔΕΗ δήλωσαν στο «ΘΕΜΑ» ότι η σύζυγος του κ. Τσοχατζόπουλου έχει πάρει, όπως δικαιούται, άδεια άνευ αποδοχών εδώ και δύο χρόνια, η οποία ισχύει μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2010.

Η σύζυγος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ σταμάτησε να πηγαίνει στο γραφείο της στο Τμήμα Προμηθειών της ΔΕΗ το 2005, όταν και έμεινε έγκυος. Οι νόμιμες άδειες την κράτησαν μακριά από την υπηρεσία της μέχρι και το 2008. Στο αυτό διάστημα πήρε κανονικά την άδεια τοκετού, λοχείας και ανατροφής όπως όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι. Το περίεργο είναι πως μετά το τέλος της άδειας η κυρία Σταμάτη δεν επέστρεψε στη ΔΕΗ. Ζήτησε και πήρε άδεια άνευ αποδοχών για 2 ακόμη χρόνια. Μάλιστα μέσα σε αυτή τη διετία της επαγγελματικής απραξίας, η σύζυγος του κ. Τσοχατζόπουλου βρήκε τα χρήματα για να αγοράσει το πολυτελές νεοκλασικό σπίτι στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου από την offshore εταιρεία «Nobilis», η οποία το 2001 την είχε αγοράσει από την offsho re «Torcaso» για 136 εκατ. δραχμές.

Η τελευταία εταιρεία, δε, είχε εμπλακεί στο σκάνδαλο αγοραπωλησιών της Μονής Βατοπεδίου. Σύμφωνα με το συμβόλαιο 15867, η κυρία Βασιλική Σταμάτη του Δημητρίου, η οποία δηλώνει στο επάγγελμα συγγραφέας -στο τελευταίο «πόθεν έσχες» του συζύγου της κ. Ακη Τσοχατζόπουλου δηλώνεται ως υπάλληλος της ΔΕΗαγοράζει από την offshore «Nobilis International LLC» με έδρα το Wyoming USA για 1.100.000 ευρώ τον δεύτερο όροφο του ακινήτου, το δώμα, καθώς και το υπόγειο. Από τα 1.100.000 ευρώ, τα 450.000 τα δίνει μετρητοίς την τελευταία τριετία, ενώ 650.000 ευρώ με δάνειο από τράπεζα.

Το ερώτημα όμως που τίθεται είναι εύλογο και πολύ σοβαρό. Πώς μία γυναίκα, η οποία τα τελευταία πέντε χρόνια δεν εργάζεται, και μάλιστα τα δύο τελευταία χρόνια είναι άμισθη από την υπηρεσία στην οποία ανήκει, μπορεί να αποπληρώνει μηνιαία δόση στεγαστικού δανείου η οποία αγγίζει τις 4.000 ευρώ; Αλλά ακόμη κι αν η βουλευτική σύνταξη του συζύγου της, πρώην υπουργού κ. Ακη Τσοχατζόπουλου είναι στο ανώτατο επίπεδο των 4.500 ευρώ μηνιαίως, τότε μόνο με αυτά τα χρήματα δεν θα μπορούσε να πληρώνεται το στεγαστικό δάνειο αλλά και να καλύπτονται τα αυξημένα έξοδα συντήρησης του νεοκλασικού στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Το «ΘΕΜΑ», πάντως, προσπάθησε να συναντήσει την κυρία Σταμάτη για να μας δώσει η ίδια μια άμεση απάντηση. Στη θέα όμως του δημοσιογράφου και του φωτορεπόρτερ της εφημερίδας αποχώρησε στα ενδότερα της οικίας της χωρίς να δώσει κάποια εξήγηση. Αντί για την ίδια, ρόλο εκπροσώπου έπαιξε ο αδερφός της, ο οποίος μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» ξεκαθάρισε: «Η κυρία Σταμάτη δεν θα κάνει κανένα απολύτως σχόλιο, ούτε δήλωση για όλα αυτά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Οταν το θελήσει θα επικοινωνήσει η ίδια με εσάς».

BMW-X6 των 122.000 ευρώ παζαρεύει η σύζυγος του Ακη

ΚΙ ΟΜΩΣ, ΣΑΝ να μην έχει συμβεί απολύτως τίποτε, η κυρία Βίκυ Σταμάτη, σύζυγος του κ. Ακη Τσοχατζόπουλου, επιθυμεί να αγοράσει ένα πολυτελές αυτοκίνητο BMW, και μάλιστα το μοντέλο X6 αξίας 122.000 ευρώ. Δεν πρόκειται για κάποιον εφοπλιστή ή μεγαλοεπιχειρηματία, αλλά... φευ, για τη σύζυγο του κ. Τσοχατζόπουλου.

Οσο κι αν ακούγεται τραγικό και απίστευτο, μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις για τα πολυτελή σπίτια της οικογένειας σε ολόκληρη την Αθήνα, εκτιμώμενης αξίας 15 εκατ. ευρώ, και τις ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα της περιουσίας του που επέφεραν τη διαγραφή του πρώην υπουργού από μέλος του ΠΑΣΟΚ, η κυρία Βίκυ Σταμάτη επισκέφθηκε την προηγούμενη Δευτέρα την αντιπροσωπία της BMW «Σπανός» στη Λεωφόρο Συγγρού.

Λέγεται μάλιστα ότι μόλις την είδε γαλλομαθής υπάλληλος της εταιρείας είπε σε κάποιον άλλον: «Cʼest du jamais vu. Je ne peux pas le croire». («Είναι ανήκουστο. Δεν το πιστεύω»).

Αμέσως έτρεξαν να την εξυπηρετήσουν και άκουσαν εμβρόντητοι ότι επιθυμεί να αγοράσει ένα από τα ακριβότερα μοντέλα της φίρμας. Οι υπάλληλοι της έδειξαν ένα Χ6 που διαθέτει η εταιρεία αυτή τη στιγμή, χρώματος γκρι, με δέρμα, κάμερα παρκαρίσματος, προβολείς xenon, ενσωματωμένη τηλεόραση, Navigator Pro, συνολικής αξίας 122.000 ευρώ.

Το αυτοκίνητο διαθέτει πινακίδες, αλλά επειδή έχει εκτελωνιστεί εδώ και αρκετούς μήνες δεν περιλαμβάνει τον φόρο πολυτελείας που έχει επιβληθεί από τον περασμένο Απρίλιο στις εργοστασιακές τιμές των Ι.Χ.

Η κυρία Σταμάτη λέγεται ότι ενθουσιάστηκε και ξεκίνησε αμέσως τις συζητήσεις με την αντιπροσωπία για τον τρόπο αγοράς του, δηλαδή εάν θα είναι σε μετρητά ή με δάνειο. Μάλιστα από τις κουβέντες που είχε η ίδια με τους υπαλλήλους της εταιρείας και με δεδομένη την κρίση που υπάρχει στον χώρο του αυτοκινήτου, αποφασίστηκε να γίνει μια έκπτωση της τάξης του 20% έτσι ώστε η τελική τιμή να προσεγγίσει τις 97.600 ευρώ. Αλλωστε αυτή την εποχή ο τζίρος των ακριβών αυτοκινήτων έχει υποχωρήσει κάθετα και οι εταιρείες που διαθέτουν τέτοια αυτοκίνητα, ειδικά εάν έχουν εκτελωνιστεί και έχουν και πινακίδες, επιθυμούν να τα πουλήσουν όσο το δυνατόν ταχύτερα. Οπως πληροφορείται το «ΘΕΜΑ», τουλάχιστον μέχρι την περασμένη Παρασκευή το πρωί η ίδια δεν είχε αποφασίσει εάν θα το αγοράσει μετρητοίς ή με δάνειο. Με δεδομένο όμως ότι δεν διαθέτει εισοδήματα τα τελευταία χρόνια (σύμφωνα με τη φορολογική της δήλωση), είναι εξαιρετικά δύσκολο, ειδικά την τρέχουσα χρονική περίοδο, να ζητήσει δάνειο από κάποια τράπεζα, καθώς θα πρέπει οι μηνιαίες δόσεις να καλύπτονται από τα δηλωθέντα εισοδήματά της. Βέβαια, η ίδια διαθέτει μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τις πρόσφατες αποκαλύψεις του «ΘΕΜΑτος», την κατοικία της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Ετσι, αν θέλει να το αγοράσει με δάνειο, θα πρέπει να το δηλώσει σε κάποια εταιρεία που να έχει εισοδήματα ή εναλλακτικά να το αγοράσει τοις μετρητοίς.

Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: