Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Οι τιμές του γάλακτος, των τυριών και των αβγών στην Ελλάδα ξεπερνούν κατά 32% τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Δυστυχώς δεν ιδρώνει το αυτί κανενός .... τα καρτέλ καλά κρατούν, όπως και η πολιτική ασυδοσία σε όλο το μεγαλείο της.
Πρέπει να καταλάβουμε όλοι, ότι εμείς με την συμπεριφορά μας και τις κινήσεις μας κάνουμε τη διαφορά, τα Ελληνικά προϊόντα είναι αυτά που θα μας στηρίξουν ... τα χωριά μας ! 
Kαι σε λίγο η ψήφος μας..... στείλτε τους στον αγύριστο !  stratilatis

Σκανδαλώδεις τιμές σε είδη πρώτης ανάγκης
Πάνω από το μέσο ευρωπαϊκό όρο διαμορφώνονται οι τιμές των τροφίμων και των μη αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα, σύμφωνα με...στοιχεία για το 2009 που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Eurostat....


Βάσει των στοιχείων αυτών, η Ελλάδα ανήκει σε εκείνα τα κράτη- μέλη της Ε.Ε. των «27» (μαζί με την Κύπρο, τη Σουηδία και την Ιταλία) όπου οι τιμές διαμορφώνονται έως και 10% πάνω από το μέσο κοινοτικό όρο. Αν και οι τιμές των τροφίμων και των μη αλ- κοολούχων ποτών στην Ελλάδα ανήλθαν στο 101% του μέσου όρου των «27»,

Σκανδαλώδεις είναι οι τιμές του γάλακτος, των τυριών και των αβγών, καθώς ξεπερνούν το 32% του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Αδικαιολόγητα υψηλά (17%) κυμάνθηκαν το 2009 οι τιμές του ψωμιού και των δημητριακών σε σχέση με τα κράτη-μέλη της ΕΕ, ενώ οριακά πάνω από τη μέση τιμή στην Ευρώπη κινήθηκε και η τιμή των αλκοολούχων ποτών (5%).Αντίθετα ιδιαίτερα χαμηλή παρέμεινε η τιμή του καπνού, καθώς έφτασε μόλις στο 72% του κοινοτικού μέσου όρου.

Οι υψηλότερες τιμές, έως και 40% πάνω από το μέσο ευρωπαϊκό όρο, καταγράφηκαν στη Δανία, την οποία ακολουθούν η Ιρλανδία, η Φινλανδία, το Λουξεμβούργο, η Αυστρία, το Βέλγιο, η Γερμανία και η Γαλλία, με τιμές που κυμαίνονται από 10% έως 30% άνω του μέσου όρου των Ε.Ε. των «27».
greece-salonika

Δεν υπάρχουν σχόλια: