Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Καθηλώθηκε η αγορά!

Πάνω από 20% η πτώση του τζίρου στους φούρνους στην επαρχία! 
Κλείνουν ακόμα και τα περίπτερα

Τρομοκρατική είναι η καθήλωση στην αγορά! Η πτώση του τζίρου έχει ξεπεράσει και τις πλέον απαισιόδοξες προβλέψεις, ενώ τα μαγαζιά κλείνουν το ένα μετά το άλλο!
Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο την Αθήνα. Υπάρχει παντού. Σε κάθε περιοχή. Αλλού εντονότερο κι αλλού ηπιότερο.......
Πάντως όλοι οι επαγγελματίες βρίσκονται σε απόγνωση. Ακόμα και στους φούρνους ο τζίρος έπεσε κατά 20% τους τελευταίους μήνες! Ο κόσμος έχει περιορίσει και το ψωμί που καταναλώνει. Οι εποχές που λέγαμε το ψωμί ψωμάκι ξανάρχονται. Πιο ζοφερές και πιο απειλητικές...


Στα κρεοπωλεία και τα καταστήματα πώλησης τυριών και αλλαντικών η κίνηση έχει πέσει κατά 15%. Σε ορισμένα μάλιστα περιφερειακά σουπερμάρκετ, ο ημερήσιος τζίρος έπεσε κατά 50%! Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι οι καταναλωτές δεν παίρνουν πλέον καρότσι για να βάλουν τα ψώνια τους, αλλά καλάθι. Ψωνίζουν λιγότερα πράγματα γιατί περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα.


Λουκέτο όμως βάζουν και τα περίπτερα. Και μάλιστα της επαρχίας. Ενδεικτικό είναι το γράμμα που μας έστειλε ιδιοκτήτρια περιπτέρου από την Ξάνθη, στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει:


«Αυτήν τη στιγμή που σας γράφω είναι μεσημέρι Κυριακής και να σκεφτείτε ότι δεν έχω ούτε καν χαρτί, κι έτσι σας γράφω στο μπλοκ παραγγελιών. Είμαι στο περίπτερο που διατηρώ με τον άντρα μου εδώ και 20 χρόνια. Δεν ήξερα πού αλλού να απευθυνθώ για να πω για την τραγική κατάσταση που οδηγούμαστε εμείς οι εργαζόμενοι των περιπτέρων. Τέτοια κατάσταση δεν έχω ξαναζήσει στα τόσα χρόνια που δουλεύω σε αυτό το περιπτεράκι.


Σας θεωρώ σαν δικό μου άνθρωπο. Όταν διαβάζω την εφημερίδα σας ή όταν σας βλέπω στην τηλεόραση, λέω να κι ένας σωστός άνθρωπος, ο οποίος προσπαθεί, όσο του επιτρέπουν οι δυνάμεις του, να πει αλήθειες. Και λέτε αλήθειες, το διαισθάνομαι. Γι' αυτό πήρα το θάρρος να σας ζητήσω “βοήθεια”, για την τραγική κατάσταση που μας οδηγούν οι κυβερνώντες με τα σκληρά μέτρα που πήραν εναντίον μας.


Δεν έχουμε χρήματα να αγοράσουμε τσιγάρα, τα ποσοστά μας τα κατέβασαν στο 5% και τώρα θα τα κατεβάσουν με τη νέα αύξηση στο 3%.


Περιμένω να πουλήσω κανένα νερό για να αγοράσω τσιγάρα. Σ' ένα περίπτερο όμως το 70% της κατανάλωσης είναι καπνικά είδη. Θέλω να φωνάξω, να ουρλιάξω, να τους βάλω φωτιά να τους κάψω ζωντανούς, γιατί τι φταίω εγώ; Μήπως έκλεψα, για να το ξέρω, και πρέπει να εξευτελίζομαι έτσι; Σπουδάζω δύο παιδιά και τα πράγματα είναι δύσκολα.


Στην Ξάνθη τα ξέρετε τα προβλήματά μας, ας μην τα αναφέρω. Θα πω μόνο ότι 4 περίπτερα πάνε για λουκέτο κι εμείς ακολουθάμε.


Ζητώ βοήθεια και δεν ξέρω από πού. Έχουμε καταντήσει φοροεισπράκτορες αυτού του εξευτελισμένου κράτους».
paron

Δεν υπάρχουν σχόλια: