Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Με το όνομα FYROM σε όλα τα έγγραφα του Συμβουλίου της Ευρώπης

Έτσι, να τους πονέσει λίγο που θέλανε και "μακεδονικη" προεδρία. Επικαλυπτικό με fyrom και να μη μιλάνε καθόλου.

Εγκύκλιο προς όλες τις υπηρεσίες του Συμβουλίου της Ευρώπης με σαφείς οδηγίες για χρήση της προσωρινής ονομασίας «FYROM» (και μόνον αυτής) «σε όλα τα έγγραφα και σε όλες τις δράσεις» του Συμβουλίου, εξέδωσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης και γενικος γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Τ. Γιάγκλαντ.
Είχε προηγηθεί επείγουσα παρέμβαση του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. και μέλους των «Ευρωπαίων Δημοκρατών» στο Συμβούλιο της Ευρώπης Κ. Αϊβαλιώτη, προς τον κ. Γιάγκλαντ για την πρόκληση των Σκοπίων με τη χρήση του όρου «Μακεδονική Προεδρία» κατά τη διάρκεια της προεδρίας της Υπουργικής Επιτροπής το εξάμηνο Μαΐου - Νοεμβρίου 2010....

Όπως αναφέρει ο κ. Γιάγκλαντ, «θα χρησιμοποιείται επικαλυπτικό από την Γραμματεία για τη διανομή εγγράφων που θα φέρουν το λογότυπο “Μακεδονική Προεδρία”», ενώ παράλληλα επισημαίνει σε όλα τα τμήματα της Γραμματείας του Συμβουλίου της Ευρώπης «να μην χρησιμοποιούν το επίθετο “Μακεδονικός”».
Aναλυτικά η επιστολή του κ. Αϊβαλιώτη προς τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης και τον γ.γ. του Συμβουλίου της Ευρώπης :

«Κύριε Πρόεδρε,

Σύμφωνα με πληροφορίες που φθάνουν από τα Σκόπια, η κυβέρνηση της FYROM σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τον απολύτως λανθασμένο (και άκρως προκλητικό) όρο «Macedonian Chairmanship» («Μακεδονική Προεδρία») για την ανάληψη εκ μέρους της χώρας αυτής τής Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, από τις 11 Μαΐου 2010.

Ως Μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης θα παρακαλούσα να ενημερωθώ αν οι υπηρεσίες του Συμβουλίου της Ευρώπης έχουν λάβει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί μία τέτοια πρόκληση, καθώς είναι γνωστό σε όλους ότι το επίσημο όνομα της χώρας αυτής είναι «FYROM» και ο όρος «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» χρησιμοποιείται αποκλειστικά για το βόρειο τμήμα της Ελληνικής Επικράτειας.
Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης

Βουλευτής - Βουλή των Ελλήνων, Μέλος της Πολιτικής Ομάδας «ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ» στο Συμβούλιο της Ευρώπης».
macedoniahellenicland

Δεν υπάρχουν σχόλια: