Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

ΠΩΣ ΕΙΔΑΝ ΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΜΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗ ΓΑΖΑ.

Για αρκετές ημέρες ασχολούμουν με το θέμα και αναζητούσα πληροφορίες και εκτιμήσεις από διάφορες Αραβικές εφημερίδες. Μπορεί οι λαοί να έμειναν ικανοποιημένοι από τη στάση του ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ, αλλά οι κορυφαίες Αραβικές εφημερίδες κρατούν αποστάσεις από την ΑΓΚΥΡΑ. Ειδικά ο Αιγυπτιακός τύπος κυριαρχείται από καχυποψία για τις προθέσεις των Τούρκων, ενώ κάποιες άλλες εφημερίδες εκτιμούν ότι προχωρά μια νέα ισχυρή συμμαχία ΤΟΥΡΚΩΝ-ΑΡΑΒΩΝ-ΙΡΑΝΩΝ, και υπάρχουν και ορισμένοι δημοσιογράφοι που θεωρούν ότι στο Παλαιστινιακό η ΤΟΥΡΚΙΑ μπορεί να εξισορροπήσει τις Ιρανικές παρεμβάσεις. Καταγράφω κάποιες απόψεις(ενδεικτικά): ......*Στη Βηρυτό και στη Δαμασκό πολλοί δημοσιογράφοι υποστηρίζουν ότι «τώρα είναι και Τούρκοι πολίτες!!»

*Ο ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ είναι πιο Άραβας από τους Άραβες. Από την εποχή του ΝΑΣΕΡ έχουμε να δούμε τέτοιο ηγέτη(AL QUDS AL ARABI).

*Η ΤΟΥΡΚΙΑ καλύπτει όλα τα κενά των Αράβων ηγετών και τις αδυναμίες τους.(ΛΙΒΑΝΕΖΙΚΗ AL AKHBAR- προσκείμενη προς την ΧΕΖΜΠΟΛΛΑΧ)

*Ο Στολίσκος για τη ΓΑΖΑ έδειξε ότι η ΔΑΜΑΣΚΟΣ είναι στη σωστή κατεύθυνση. Πάμε για τριμερή συμμαχία ΙΡΑΝ-ΑΡΑΒΩΝ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ(το σύνολο του Συριακού τύπου).

*ΤΟ ΚΑΤΑΡ και η ΤΟΥΡΚΙΑ πρωτοστατούν κατά του ΙΣΡΑΗΛ(εφημερίδα AL-RAYA του ΚΑΤΑΡ)

*Η ΤΟΥΡΚΙΑ χρησιμοποιεί το Παλαιστινιακό για τους δικούς της λόγους. Το κόμμα του ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ είναι «παρακλάδι» της ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ.(οι πλείστες των Αιγυπτιακών εφημερίδων).

*Η ΤΟΥΡΚΙΑ προσπαθεί για λογαριασμό των ΗΠΑ να εξισορροπήσει την Ιρανική επιρροή(βασικές Σαουδαραβικές εφημερίδες).

*ΑΛ ΑΡΑΜΠΙΓΙΑ/Οι Άραβες περιθωριοποιούνται μέσα στον χώρο τους.

*AL SHARQ AL AWSAT(σαρκαστικά λέει ότι αν οι Τούρκοι αναλαμβάνουν να παίξουν τον κυρίαρχο ρόλο από την ΜΑΥΡΙΤΑΝΙΑ μέχρι το ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ, τότε οι ΑΡΑΒΕΣ να τους δώσουν κάποια ζητήματα να τα επιλύσουν!!).

*ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ/Ο ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΩΠΑΘΗΣ/ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΜΥΑΛΑ/Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΕΜΙΡΑΤΟΥ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ!/ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΣΚΟΥΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ.

*Στέλεχος του Παλαιστινιακού Εθνικού Συμβουλίου: Οι Τούρκοι και οι Ιρανοί (όπως και ο ΧΙΤΛΕΡ) θεωρούν ότι η Μ. ΑΝΑΤΟΛΗ είναι ο ζωτικός της χώρος.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ. Ε. ΔΡΟΥΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: