Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Πολύνεκρη μάχη στο τουρκικό Κουρδιστάν, υποχώρηση του τουρκικού στρατού

Σε 20 νεκρούς και 19 τραυματίες ανέρχονται οι απώλειες του τουρκικού στρατού από επίθεση Κούρδων Μαχητών του HPG σε στρατιωτικό φυλάκιο στην περιοχή Gediktepe μεταξύ των χωριών Tekeli, Günyazı και Ortaklar της πόλης του Şemdinli στα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράκ, αναφέρουν κουρδικές  δημοσιογραφικές πηγές.

Από την άλλη πλευρά, το τουρκικό γενικό επιτελείο κάνει λόγο για 10 νεκρούς και 16 τραυματίες.
Η σύγκρουση ήταν σφοδρότατη και κατά την διάρκεια της οι Τούρκοι στρατιώτες εγκατέλειψαν τις θέσεις τους, σύμφωνα με τοπικές πηγές. .....


Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Firat, οι πληροφορίες που προέρχονται από επίσημες πηγές του τουρκικού στρατού για τις απώλειες τόσο του τουρκικού στρατού όσο και των ανταρτών, είναι πλασματικές. Δεν υπάρχουν ακόμη αξιόπιστες πληροφορίες για απώλειες της κουρδικής πλευράς.

Για τη μεταφορά των τραυματιών και των νεκρών χρησιμοποιήθηκαν 8 ελικόπτερα του τουρκικού στρατού.

Το ΡΚΚ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι θα εξαπολύσει επιθέσεις σε όλες τις πόλεις της Τουρκίας εάν ο στρατός συνεχίσει την πολιτική της κατά μέτωπο σύγκρουσης, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αχμέντ Ντενίς στέλεχος του ΡΚΚ από το βόρειο Ιράκ.

Επίθεση της τουρκικής αεροπορίας στο έδαφος του Ιράκ

Η τουρκική αεροπορία βομβάρδισε θέσεις των Κούρδων ανταρτών του PKK στο βόρειο Ιράκ, μετά την επίθεση στο τουρκικό φυλάκιο.

Η τουρκική ηγεσία για τις επιθέσεις του ΡΚΚ

Οι Τούρκοι ηγέτες καταδίκασαν με σφοδρότητα την επίθεση στη νοτιοανατολική Τουρκία, από αντάρτες του ΡΚΚ. Δηλώσεις για το θέμα έκανε και ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ.
kourdistan

Δεν υπάρχουν σχόλια: