Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Διογκώνεται το κίνημα “Δεν πληρώνω”

Ελεύθερη ήταν για τρεις ώρες περίπου η διέλευση από τα διόδια από Θεσσαλονίκη μέχρι Πελοπόννησο, καθώς για δεύτερη φορά μέσα σε λίγο διάστημα το κίνημα "Δεν πληρώνω" βγήκε ξανά στους δρόμους και άνοιξε ξανά τις μπάρες.

Στις 15:00 στην Εθνική Οδό, Αθηνών - Λαμίας στα διόδια Αφιδνών, εκατοντάδες πολίτες με καπνογόνα και κεντρικό σύνθημα "ο δρόμος είναι δημόσιο αγαθό",  "σήκωσαν " τις μπάρες, αφήνοντας τους οδηγούς να περάσουν χωρίς να πληρώσουν.
Νωρίτερα, είχαν ανοίξει τα διόδια της Αττικής Οδού, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις ήταν σε εξέλιξη στα διόδια της Θήβας, της Λιβαδειάς, του Βόλου, του Πολύμυλου Κοζάνης, της Γέφυρας Ρίου- Αντιρίου.....

Με αυτοκίνητα, νταλίκες και λεωφορεία το «μπλόκο» στα διόδια Μαλγάρων Θεσσαλονίκης και Λεπτοκαρυάς Πιερίας.
Στην Πελοπόννησο, πολίτες άνοιξαν τις μπάρες, από το Μάναρι Ασέας ως και τον Ισθμό, μοιράζοντας παράλληλα ενημερωτικά φυλλάδια στους οδηγούς.
Η σημερινή εξόρμηση έγινε συνολικά σε 13 σταθμούς διοδίων και σε 8 σταθμούς της Αττικής Οδού.
 Οι κινητοποιήσεις χαρακτηρίστηκαν από παλμό και ένταση, συνθήματα αλλά και ένα πλήθος πολιτών που ήθελαν να στείλουν το μήνυμα της ανυπακοής και της ενότητας σε κυβέρνηση και εταιρείες που διαχειρίζονται τα διόδια. "Δεν πληρώνουμε δρόμους 'σκοτώστρες' που θα έπρεπε να μας πληρώνουν για αυτούς" ανέφεραν, μεταξύ άλλων, οδηγοί, οι οποίοι περνούσαν την ώρα εκείνη, από τα διόδια των Αφιδνών, χωρίς να βάλουν το χέρι στη τσέπη τους.


newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια: