Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Σύγκρουση δύο F-16 στον αέρα νότια της Κρήτης (ανανέωση)

Δύο μαχητικά τύπου F-16 Block 52+ της 340 Μοίρας "Αλεπού" της 155 Πτέρυγας Μάχης με έδρα τη Σούδα συγκρούστηκαν στον αέρα κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης.
Νεκρός εντοπίστηκε λίγο πριν τις 17:00 ο πιλότος του μονοθέσιου F16 που συγκρούστηκε στον αέρα, νότια της Κρήτης, με ένα διθέσιο F16, στις 14:05. 

Το συμβάν έλαβε χώρα νοτίως της Κρήτης πλησίον της νήσου Χρυσή όταν ομάδα 4 αεροσκαφών εκτελούσε προκαθορισμένη εκπαιδευτική δραστηριότητα. Από το ΓΕΑ δεν ανακοινώθηκαν λεπτομέρειες που αφορούν τη σύγκρουση ενός μονοθέσιου κι ενός διθέσιου αεροσκάφους.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και οι τρεις διασώθηκαν κάνοντας χρήση του συστήματος αυτόματης εκτίναξης, αλλά έχουν βρεθεί μόνο οι δύο. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο πιλότοι περισυνελέγησαν από αλιευτικό σκάφος και ένα σκάφος που Λιμενικού. Πληροφορίες κάνουν λόγο για σοβαρό τραυματισμό ενός από τους διασωθέντες..

Δυνάμεις του Λιμενικού και του Π.Ν. σπεύδουν στο σημείο που έχουν καταπέσει τα δύο αεροσκάφη. Ήδη επιχειρούν ένα C-130, ένα Super Puma από την Ρόδο και ένα ΑΒ-2-5 SAR. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: