Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Τελικά θα γίνουμε … Αμερικανάκια !

Το σύστημα Υγείας στην Αμερική ήταν ένα αποτυχημένο κατασκεύασμα για πλουτίζουν οι ασφαλιστικές εταιρείες και οι φτωχοί να πεθαίνουν.

Ακόμα και οι ίδιοι θέλουν να το αλλάξουν. Εμείς όμως, κινδυνεύουμε να γκρεμίσουμε ακόμα και τα λίγα που έχουμε για να ανοίξουμε το δρόμο προς τις ασφαλιστικές εταιρείες. Ήδη, οι πρώτες προτάσεις έχουν αρχίσει να ακούγονται. Μην εκπλαγείτε αν αύριο γίνουν και αποφάσεις. Η ιστορία μας άλλωστε είναι γεμάτη από τέτοια παραδείγματα. ....
Ενδεικτικά τα όσα αναφέρει το asfalisinet.gr, επισημαίνοντας σχετικό δημοσίευμα – άρθρο στους Financial Times Ελλήνων καθηγητών που διδάσκουν στο εξωτερικό και αποφάσισαν να μας δώσουν (ή να μας αλλάξουν) τα «φώτα». »Δραστική μεταρρύθμιση βασισμένη στην υποχρεωτική ιδιωτική ασφάλιση με επιδοτήσεις για τους φτωχότερους και με διαχείριση των δημοσίων νοσοκομείων από τον ιδιωτικό χώρο θα άρει μεγάλο μέρος της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς στην Ελλάδα. Αυτό υποστηρίζουν με άρθρό τους στους Financial Times οι καθηγητές Κώστας Μεγήρ, Δημήτρης Βαγιανός και Νίκος Βέττας που διδάσκουν οικονομικά στο University College London, IFS, London School of Economics και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στο άρθρο, με την διαπίστωση οτι η πτώχευση της Ελλάδας μπορεί να αποφευχθεί με την υλοποίηση δύσκολων, αλλά εφικτών μεταρρυθμίσεων, προσθέτουν ότι το κράτος μπορεί να πετύχει σημαντικά κέρδη και με μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος προς ένα σύστημα βασισμένο στις ατομικές αποταμιεύσεις.

newsblog

Δεν υπάρχουν σχόλια: