Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Τέλος στην χορήγηση υπολογιστών σε μαθητές

Οικονομική λιτότητα στο παραπέντε για το υπουργείο Παιδείας που λίγες ημέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς ανακοίνωσε ότι δεν θα χορηγηθεί δωρεάν φορητός υπολογιστής στους μαθητές της Α’ Γυμνασίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ εξελίσσεται μια κοινωνική αδικία καθώς πέρσι στην αρχή της σχολικής χρονιάς είχαν μοιραστεί στους μαθητές της Α’ Γυμνασίου περισσότεροι από 150.000 φορητοί υπολογιστές και φέτος δεν θα δοθεί ούτε ένας.
Σύμφωνα όμως με το υπουργείο Παιδείας αυτό δεν έγινε στην πράξη και οι μαθητές τους έχουν στα σπίτια τους.
«Χρησιμοποιούνται μόνο για να παίζουν τα παιδιά», είπε χθες στη Βουλή η υφ. Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου.....

«Λυπούμαι που το λέω», σημείωσε η υφ. Παιδείας, αλλά προβλήματα περιπλοκότητας του Λογισμικού αποτρέπουν και εκείνους ακόμη τους μαθητές που έχουν τους φορητούς υπολογιστές να τους χρησιμοποιήσουν σωστά -υπάρχουν και μαθήματα που δεν είναι μέσα στο λογισμικό- και αποτρέπουν βεβαίως τους μη επιμορφωμένους καθηγητές τους από το να τους βοηθήσουν.
Η κ. Χριστοφιλοπούλου τόνισε πως «ένας σωστός σχεδιασμός θα έπρεπε να συμπεριλάβει την προετοιμασία κατά πρώτον των καθηγητών, την επιμόρφωσή τους, τη διανομή αυτών των υπολογιστών και στους σχολικούς συμβούλους που δεν την έλαβαν ποτέ και βεβαίως έναν εξειδικευμένο σχεδιασμό για εκείνα τα ηλεκτρονικά εργαλεία που θα χρειάζονταν, έτσι ώστε και όλοι οι μαθητές των ειδικών εργαστηρίων, δηλαδή οι μαθητές που έχουν αναπηρίες, να έχουν τη δυνατότητα να έχουν και αυτοί το ηλεκτρονικό βοήθημα».
adesmeytos

Δεν υπάρχουν σχόλια: