Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Αύξηση έως 50% στα τιμολόγια του ρεύματος

Αύξηση έως 50% στα τιμολόγια του ρεύματος  
Κατά την τριετία 2011 - 2013
 
Αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ για τους μικρούς και μεσαίους οικιακούς καταναλωτές, τους αγρότες και τη βιομηχανία και μειώσεις για τις μεγάλες οικιακές καταναλώσεις και τους εμπόρους, προτείνει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος, ώστε να αντανακλούν το πραγματικό κόστος, όπως προβλέπει το Μνημόνιο, η ΡΑΕ προτείνει τη σταδιακή, σε τρία χρόνια, αύξηση της τιμής κατά 50% για τις χαμηλές καταναλώσεις έως 800 κιλοβατώρες.....

Για τις μεσαίες καταναλώσεις η αύξηση θα είναι 7,5% - 15%. Οι τιμές του ρεύματος για τους αγρότες θα αυξηθούν κατά 25% - 33% στην τριετία 2011 - 2013 και για τη βιομηχανία κατά 10%.
Αντίθετα, στις μεγαλύτερες καταναλώσεις που σήμερα επιβαρύνονται ιδιαίτερα, προτείνεται συνολική μείωση 6,5% - 16%. Ευνοημένοι από την αναδιάρθρωση των τιμολογίων θα είναι και οι έμποροι, που θα δουν το κόστος της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος να μειώνεται έως 15% συνολικά στην τριετία.
Το ερώτημα που καλείται να απαντήσει πλέον η κυβέρνηση είναι εάν η αύξηση θα είναι εμπροσθοβαρής ή εάν το μεγαλύτερο μέρος της θα εφαρμοσθεί προς το τέλος της 3ετίας.
kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια: