Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Κυνήγι από "Κόκκινο Οκτώβρη"

Εικόνες ψυχρού πολέμου στον Βόρειο Ατλαντικό. Ρωσικό αναβαθμισμένο υποβρυχίου κλάσης Akula  προσπάθησε  να καταγράψει την ακουστική υπογραφή -sonar- του Βρετανικών υποβρύχιων  Vanguard που μεταφέρουν πυρηνικούς πυραύλους Trident, σύμφωνα με ανώτατους αξιωματικούς του Ναυτικού.

Οι Βρετανοί αξιωματικοί ισχυρίζονται  επίσης ότι βιώνουν τον μεγαλύτερο αριθμό "επαφών" με Ρώσικα  υποβρύχια από το 1987.
Το σκηνικό ψυχρού πολέμου το αποκαλύπτει με άρθρο της η Ντέιλι Τέλεγκραφ. Πριν έξι μήνες  ένα ρωσικό Akula εισήλθε  στο Βόρειο Ατλαντικό και επιχείρησε να παρακολουθείτε τα  Vanguard. Το περιστατικό είχε  παραμείνει μυστικό μέχρι τώρα. ....

Ο Τόμας Χάρτινγκ, συντάκτης του άρθρου ισχυρίζεται ότι οι Ρώσοι μπορούν με επιτυχία να ηχογραφήσουν το θόρυβο του έλικα των Βρετανικών υποβρύχιων. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αντιλαμβάνονται που είναι κριμένα τα υποβρύχιο καθώς και ποτέ ενεργοποιούν τους πυραύλους  Trident D4.
"Οι Ρώσοι  παίζουν παιχνίδια με εμάς, τους Αμερικανούς και Γάλλους στο Βόρειο Ατλαντικό," δήλωσε ένας ανώτερος διοικητής του Ναυτικού
new247

Δεν υπάρχουν σχόλια: