Από τη λεηλασία των Ταμείων των διαφόρων εργαζομένων, από τα τρωκτικά που εισέβαλαν στη μεταπολιτευτική κουλτούρα της πολιτικής, δεν γλίτωσε ούτε το πάλαι ποτέ ισχυρό Μετοχικό Ταμείο Στρατού (Μ.Τ.Σ.) με την εξίσου ισχυρή του τράπεζα.
Όπως σ' όλους τους χώρους, όπου... η άθλια κομματική επέμβαση έκαμνε την παρουσία της, το τελικό αναμφισβήτητο αποτέλεσμα θα ήταν η διάλυση και η οικονομική καταστροφή, έτσι έγινε και στο Μ.Τ.Σ.
Η σταδιακή και μεθοδική αλλαγή των νόμων και διατάξεων που ίσχυαν, η αρχή της τοποθέτησης ημετέρων, η έλλειψη σθένους συγκρούσεων, οι ανομίες της εξουσίας και η απαξίωση αρχών και θεσμών δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για την τελική πλήρη λεηλασία του ισχυρού αυτού οικονομικού οργανισμού των αποστράτων αξιωματικών και όχι μόνο.....
Η λεηλασία του Ταμείου αυτού ξεκίνησε από τη Γενική Τράπεζα, η οποία από κάποια χρονική περίοδο των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων ετέθη από αυτές ετσιθελικά στην ελεεινή υπηρεσία των κομματικών συμφερόντων των. Αποτέλεσμα, σταδιακά να παρθεί από το Μ.Τ.Σ. που ήταν ο κύριος φορέας του, να λεηλατηθεί από τα ανεξέλεγκτα κομματικά τρωκτικά, με αποτέλεσμα την πλήρη υποβάθμιση και τελική πώληση αντί πινακίου φακής.
Η τράπεζα αυτή, εάν σήμερα ακόμη υπάρχει, έστω στην πλήρη υποβάθμιση της, οφείλεται κατά κύριο λόγο στον συναισθηματικό δεσμό των αποστράτων αξιωματικών, οι οποίοι συνεχίζουν τις δοσοληψίες τους μέσω αυτής, και δεύτερον διότι διατηρούν τις χρυσοπληρωμένες μετοχές της τράπεζας, λόγω εντολής της υπηρεσίας, από την εποχή που ήταν εν ενεργεία. Η τελική λεηλασία του Μ.Τ.Σ. προήλθε αποκλειστικά από τις άμεσες επεμβάσεις της πολιτικής εξουσίας σε έργα και στη διαχείριση της περιουσίας του, και πιθανόν λόγω έλλειψης ισχυρής αντιδράσεως των εκάστοτε οριζόμενων προέδρων του οικονομικού αυτού φορέα των αποστράτων αξιωματικών.
Η χαριστική βολή για την ελλειμματική κατάσταση που αντιμετωπίζει σήμερα το Μ.Τ.Σ. προήλθε από την κομματική απόφαση της τότε κυβερνήσεως ν' αποκαταστήσει αντάρτες που πολέμησαν εναντίον του Ελληνικού Στρατού, εις βάρος του Μ.Τ.Σ., χωρίς να έχει δικαίωμα προς τούτο.
Τι τραγική περίπτωση της τύχης. Και ο νοών νοείτω.
«Εκείνοι που ξεχωρίζουν την πολιτική από την ηθική, ποτέ δεν θα καταλάβουν ούτε την μία ούτε την άλλη» (Απολλώνιος).
Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
Αντιστράτηγος ε.α
(ΠΑΡΟΝ) - staratalogia
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου