Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

110 πύραυλοι Τόμαχοκ απο πλοία εναντίον λυβικών στόχων !

Ωρα 22.40 Η κρατική τηλεόραση της Λιβύης μετέδωσε οτι βομβαρδίστηκαν στόχοι στη Βεγγάζη και τη Μιζράτα

Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου 20 λιβυκοί στόχοι επλήγησαν απο 11 πυραύλους Τόμαχοκ που εκτοξεύθηκαν απο αμερικανικά πλοία.

Ωρα 22.15 Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον ακανοίνωσε οτι οι βρετανικές δυνάμεις επιχειρούν πάνω από τη Λιβύη. "Ολοι είδαμε τη συνεχιζόμενη βιαιότητα με την οποία ο συνταγματάρχης Καντάφι επιτίθεται κατά των πολιτών του. Και όχι μόνο δεν έχει εφαρμόσει την κατάπαυση του πυρός για την οποία μίλησε και μας διαβεβάιωσε αλλά αντιθέτως ενέτεινε τις επιθέσεις του" είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός....

Καταλήγοντας ανέφερε ότι "δεν θα μπορούσαμε να καθήσουμε παράμερα και να παρακολουθούμε αυτόν τον δικτάτορα να δολοφονεί τους πολίτες της χώρας του" . Πρόσθεσε ότι η υποστηριζόμενη από τα Ηνωμένα Εθνη στρατιωτική δράση της Δύσης είναι "αναγκαία, νόμιμη και σωστή".....
 Ωρα 21.45 Οι ΗΠΑ εκτοξεύουν πυραύλους Τόμαχοκ εναντίον λυβικών στόχων, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα. Οπως μετέδωσε το CNN, επικαλούμενο αξιωματούχους του αμερικανικού υπουργείου Αμυνας, αμερικανικό πολεμικό πλοίο εξαπέλυσε πυραύλους Κρουζ τύπου Τόμαχοκ.

Σύμφωνα με ανώτατο αμερικανό αξιωματούχο του Πενταγώνου, "τα περισσότερα από τα πρώτα κτυπήματά μας ήταν εκεί όπου βρίσκονται τα αντιαεροπορικά συστήματα του Καντάφι και θα τα συνεχίσουμε κατά στόχων στην Τρίπολη και την Μισράτα".


Από την πλευρά της η κρατική τηλεόραση της Λιβύης μετέδωσε ότι βομβαρδίστηκαν από αεροσκάφη "των σταυροφόρων του εχθρού" πολιτικοί στόχοι στην Τρίπολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: