Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Ειδική μονάδα ταχείας αντίδρασης για πυρηνικά συμβάντα στέλνουν οι ΗΠΑ στην Ιαπωνία

To αμερικανικό Πεντάγωνο έδωσε εντολή σε ειδική μονάδα των Πεζοναυτών που ειδικεύεται στην αντιμετώπιση πυρηνικών κρίσεων να αναπτυχθεί στην Ιαπωνία έτσι ώστε να βοηθήσει τις τοπικές αρχές στην αντιμετώπιση του πυρηνικού ατυχήματος στην Fukushima, ανακοινώθηκε σήμερα.

Η συγκεκριμένη μονάδα αποτελεί τμήμα της δύναμης Ταχείας Αντίδρασης Βιοχημικών συμβάντων (Chemical Biological Incident Response Force) και η ομάδα που θα αποσταλεί στην Ιαπωνία πρόκειται να απαριθμεί περί τα 155 άτομα.

Η μονάδα CBIRF είναι ειδικευμένη στην αναγνώριση ειδικών βιοχημικών παραγόντων, επιτήρησης των ραδιενεργών επιπέδων και απολύμανσης προσωπικού.....Εντύπωση πάντως έκαναν οι δηλώσεις Αμερικανού επισήμου ο οποίος δήλωσε πως η ανάπτυξη της ομάδας αποτελεί ένα «σοφό σχεδιασμό» και μια προληπτική κίνηση σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά και όχι μια έκτακτη αποστολή! Δηλαδή τι άλλο περιμένουν να δουν για να διαπιστώσουν πως η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο...

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως η συγκεκριμένη ομάδα αποτελεί την «αρχική αποστολή» μιας μεγαλύτερης δύναμης που βρίσκεται στο κέντρο της δύναμης ταχείας αντίδρασης στο Maryland. «Βασική αποστολή της ομάδας είναι να παράσχει ραδιοβιολογική υποστήριξη στις τοπικές αρχές και αν χρειαστεί στις ένοπλες δυνάμεις της Ιαπωνίας σε τομείς όπως η διαχείριση χημικών, βιολογικών και πυρηνικών υλικών.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: