Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Ύψιστος συναγερμός στην Ιαπωνία

Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού για την αντιμετώπιση του πυρηνικού εφιάλτη βρίσκεται η κυβέρνησης της Ιαπωνίας.

 Ο πρωθυπουργός της.... Ιαπωνίας, Ναότο Καν, δήλωσε ότι η κατάσταση είναι "απρόβλεπτη" στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.

Στους τέσσερις από τους έξι αντιδραστήρες εξακολουθούν να μην λειτουργούν τα συστήματα ψύξης, ενώ έχουν εκτοξευθεί τα επίπεδα της διαρρέουσας ραδιενέργειας.
 Χαρακτηριστικό της κρισιμότητας της κατάστασης είναι ότι το νερό στο οποίο έχουν εντοπιστεί υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας, έχει πλημμυρίσει τον υπόγειο χώρο, όπου βρίσκονται οι τουρμπίνες των αντιδραστήρων 1, 2 και 3.....

 Η παρουσία του μολυσμένου νερού εμποδίζει τις επιχειρήσεις για την επαναλειτουργία του συστήματος ψύξης δεδομένου ότι οι τεχνικοί που επιχειρούν την αποκατάσταση δεν θα πρέπει να εκτεθούν σε θανάσιμες δόσεις ακτινοβολίας.
Η διαχειρίστρια εταιρεία Tepco, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το μολυσμένο νερό να έχει φτάσει μέχρι την ακτή του ωκεανού κοντά στο πυρηνικό σταθμό.
Σχετικά με τα ερωτηματικά που εγείρονται για την τοποθεσία της εγκατάστασης του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, ο Ιάπωνας Πρωθυπουργός, Ναότο Καν, δήλωσε: "Δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι η εκτίμηση των κινδύνων του τσουνάμι εκείνη την εποχή ήταν εσφαλμένη".

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: