Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Πανικός στις αγορές λόγω Ουγγαρίας και το ντόμινο έτοιμο να ξεκινήσει

  • Οι φήμες περί πτώχευσης της Ελλάδας καθώς και η ανακοίνωση περί πιθανής πτώχευσης της Ουγγαρίας, τινάζουν στον αέρα την Ευρώπη
Η δραματική κατάσταση της ευρωπαϊκών οικονομίας και ειδικά ορισμένων χωρών, προκαλεί πανικό στις διεθνείς αγορές με τα χρηματιστήρια να καταγράφουν σημαντικές απώλειες. Στην Ελλάδα το φράγμα των 1.500 μονάδων έσπασε κάτω από απανωτές αρνητικές ειδήσεις και με το φόβο ότι η χρεοκοπία είναι ante portas..........
Όμως, όπως όλα δείχνουν, η κρίση μετατρέπεται σε ντόμινο και επηρεάζει κι άλλες χώρες. Ούγγρος αξιωματούχος δήλωσε ότι η χώρα του είναι πολύ κοντά στη χρεοκοπία, προκαλώντας ταραχή στην Ευρώπη καθώς η Ουγγαρία είναι η πρώτη χώρα της ΕΕ που μπήκε στο ΔΝΤ. Εκτάκτως, μέλη του ταμείου μεταβαίνουν στη Βουδαπέστη για συνομιλίες με την κυβέρνησης.
Όλοι πλέον τρέμουν στην ιδέα της κατάρρευσης της Πορτογαλίας, Ισπανίας και Ιταλίας. Κόκκινος συναγερμός έχει χτυπήσει στις Βρυξέλλες καθώς το ευρώ δέχεται απίστευτες πιέσεις και βρίσκεται στο 1,20 δολάρια.
Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά η ΕΤ συνεχίζει και αγοράζει “τοξικά” ομόλογα από γαλλικές τράπεζες, ομόλογα του ελληνικού δημοσίου. Το “μάζεμα” αυτό εκτιμάται από πολλούς ότι η χώρα μας πολύ σύντομα θα κηρύξει στάση πληρωμών.
- Το ευρώ υποχώρησε έναντι του δολαρίου στο 1,2017, στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας τετραετίας, ενώ λίγο πριν τις 5 το απόγευμα τα χρηματιστήριο του Μιλάνου και της Μαδρίτης κατέγραφαν απώλειες 3,60%, το Παρίσι 2,73% και το Λονδίνο και Φρανκφούρτη 2%.
- Μεγάλη πτώση άνω του 5% καταγράφει και το χρηματιστήριο της Αθήνας, υποχωρώντας κάτω από τις 1.500 μονάδες.
kostasxan

Δεν υπάρχουν σχόλια: