Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Η Τουρκία έχει χημικά όπλα και τα χρησιμοποιεί!

Για πρώτη φορά η Τουρκία ομολογεί εμμέσως πλην σαφώς ότι κατέχει χημικά όπλα και ότι τα έχει χρησιμοποιήσει κατά των Κούρδων ανταρτών. 

Μάλιστα, σύμφωνα με πέντε Γερμανούς βουλευτές που κατήγγειλαν το θέμα στην Βουλή, υπεύθυνος γα την χρησιμοποίηση των όπλων ήταν ο νυν Αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Νετζντέτ Οζέλ, (γνωστός και ως "μακελάρης των Κούρδων) ο οποίος το 1999 ως επικεφαλής ειδικής μονάδας του τουρκικού Στρατού επιτέθηκε στην στην Σιλόπη του νομού Σιρνάκ, με χημικά όπλα σε
μονάδες του ΡΚΚ που δρούσαν στην περιοχή.

Οι Γερμανοί βουλευτές κατέθεσαν στην γερμανική Βουλή και σχετικό βίντεο που είχε δείξει το κουρδικό κανάλι Roj TV όπου ο - κατ'αυτούς - Νετζντέτ Οζέλ δίνει εντολές για εκτόξευση αερίων σε Κούρδους αντάρτες....



Χαρακτηριστικό είναι ότι ενώ το τουρκικό Επιτελίο εξέδωσε διάψευση για την παρουσία του Νετζντέτ Οζέλ στην συγκεκριμένη επιχείρηση, δεν αρνήθηκαν ότι η επιχείρηση στην οποία εξοντώθηκαν πολλοί Κούρδοι αντάρτες, έγινε με χημικά όπλα! Και πως θα μπορούσαν άλλωστε αφού φαίνεται καθαρά στο βίντεο (το οποίο είναι βέβαιο ότι το διέρρευσαν οι κεμαλικοί) ότι ο τουρκικός Στρατός κάνει χρήση βλημάτων που έχουν κεφαλή με χημικές ουσίες, των οποίων η κατηγορία δεν διευκρινίζεται.
Έτσι το μεν τουρκικό Γενικό Επιτελείο αναφέρει πως "Το άτομο που φαίνεται στο βίντεο δεν είναι ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου και η φωνή που ακούγεται να δίνει εντολές δεν είναι δική του", αλλά δεν αρνούνται ούτε την γνησιότητα του βίντεο, ούτε την ύπαρξη χημικών όπλων στο τουρκικό οπλοστάσιο! Ο Διευθυντής του τομέα επικοινωνίας του Γενικού Επιτελείου υποστράτηγος Ταγιάρ Σουνγκού εξέδωσε την σχετική ανακοίνωση για το θέμα.
Με βάση την ανακοίνωση του HPG BİM, (στρατιωτικός σκέλος ΡΚΚ) ο τουρκικός στρατός στις 4 Απριλίου 2011, διεξήγαγε στρατιωτική επιχείρηση σε περιοχές ανάμεσα στο Ντέρσιμ και στο Μπίνγκιολ. Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως "ενώ γινόταν πολλές ενέδρες στα στενά Κεβότ και Τιρσίκ, κατά την διάρκεια των αεραποβάσεων, ελικόπτερα τύπου Κόμπρα έριξαν πολλές ρουκέτες. Μετά από τον βομβαρδισμό ρίφθηκε υλικό που μυρίζει μέντα, δημιουργεί ναυτίες που εξουδετέρωναν τους μαχητές και προκαλούσαν εγκαύματα στον φάρυγγα".
Δηλαδή έχουμε ρίψη χημικών από επιθετικά ελικόπτερα ΑW-1W Cobra (φωτό)! Το ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από το τακτικό βλήμα επιφανείας-επιφανείας Yildirim, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο...
Η ύπαρξη χρημικών όπλων και η επιχειρησιακή τους ετοιμότητα στον τουρκικό Στρατό, αποτελούσαν ανέκαθεν ένα μυστήριο για τις ελληνικές  Ένοπλες Δυνάμεις και τις υπηρεσίες πληροφοριών. Υπήρχαν πηγές που διαβεβαίωναν ότι υπάρχουν χημικά όπλα (στην δεκαετία του '70 αναφέρονταν μία ουσία στην οποία είχε δοθεί η κωδική ονομασία "κίτρινη βροχή"), αλλά βέβαια ποτέ δεν είχε υπάρξει κάποιο ντοκουμέντο όπως τώρα και πολύ περισσότερο δεν είχαν αρνηθεί οι Τούρκοι την ύπαρξη χημικών όπλων και μαλιστα την χρήση τους σε επιχειρήσεις, όπως σύνέβη τώρα.
Η επιβεβαίωση της ύπαρξης χημικών όπλων σε επιχειρησιακή κατάσταση στον τουρκικό Στρατό και πιθανότητα και στην Αεροπορία, όπως προείπαμε, πιθανολογείτο, αλλά με τα χρόνια οι πληροφορίες ήταν όλο και λιγότερες και αυτή την στγιμή, παρά το γεγονός ότι μέχρι πριν λίγα χρόνια σκούντο οι δυνάμεις του Α.Αιγαίου σε χρήση αντιασφυξιογόνων προσωπίδων, αυτή την στιγμή ουδείς ασχολείται με την χημική απειλή από την Τουρκία.
Περιττό να σημειώσουμε τι θα σήμαινε η χρήση χημικών όπλων σε μία επίθεση ειδικά σε νησί, όπου οι δυναότητες ελιγμών είναι περιορισμένες: Ακόμα και σε προετοιμασμένα στρατεύματα η επιχειρησιακή αποτελεσματικότητά τους που η αποτελεσματικότητά τους είναι μικρή και και πάλι ο δυσμενής ψυχολογικός αντίκτυπος στον αμυνόμενο είναι μεγάλος. Πόσο μάλλον όταν ο μεν αμυνόμενος είναι παντελώς απροετοίμαστος, ο δε επιτιθέμενος, εκπαιδευμένος στην χρήση τους...

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: