Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Εκατόμβη νεκρών Τούρκων στρατιωτών από το PKK

Σοβαρές ανησυχίες προκάλεσε στην Άγκυρα η ενέδρα του ΡΚΚ σε διμοιρία του Τουρκικού Στρατού, στην ορεινή περιοχή του Ντιγιάρμπακιρ, όπου σκοτώθηκαν 13 στρατιώτες και 5 άντρες του ΡΚΚ, ενώ τραυματίστηκαν άλλοι επτά στρατιώτες.
Από το περασμένο Σάββατο οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποιούν εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στην περιοχή του Ντιγιάρμπακιρ. Κι αυτό μετά την απαγωγή δύο στρατιωτών και ενός γιατρού από άντρες του ΡΚΚ το περασμένο Σάββατο.
Μετά την εξέλιξη αυτή, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο πρωθυπουργικό γραφείο με τη συμμετοχή και του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων στρατηγού Ισίκ Κοτσανέρ. Το κλίμα που έχει αρχίσει να διαμορφώνεται στην Τουρκία με τις συγκρούσεις, επηρεάζει ήδη αρνητικά το διάλογο που υπάρχει εδώ και μέρες μεταξύ του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης με το φιλοκουρδικό Κόμμα Ειρήνης και Δημοκρατίας....


Κι αυτό για να βρεθεί λύση στην κρίση που έχει ανακύψει εξαιτίας του ότι οι 35 ανεξάρτητοι βουλευτές που εξελέγησαν στις εκλογές της 12ης Ιουνίου με την υποστήριξη του φιλοκουρδικού κόμματος, αρνούνται να ορκιστούν στην εθνοσυνέλευση, μέχρις ότου διευθετηθεί το ζήτημα των πέντε εκλεγμένων ανεξάρτητων βουλευτών που είναι προφυλακισμένοι στην υπόθεση της Ένωσης Κοινοτήτων Κουρδιστάν (KCK).
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: