Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Στάση πληρωμών του ΔΝΤ σε Ελλάδα ζητούν Αμερικανοί

Εκτάκτως για τις ΗΠΑ την Κυριακή ο υπ. Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά το κατεπείγον του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα. Νομοσχέδιο κατά της Ελλάδας. Δεν θέλουν να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ.

Πιστεύουν ότι η χώρα μας δεν θα τα καταφέρει

Στην Ουάσιγκτον θα μεταβεί την Κυριακή, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να έχει τη Δευτέρα, 25 Ιουλίου, προγραμματισμένη συνάντηση με τη νέα γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, καθώς και με εκπροσώπους της αμερικανικής κυβέρνησης...

Οι επαφές αυτές είναι σε συνέχεια των συναντήσεων του κ. Βενιζέλου στην Αθήνα, με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, και τον υφυπουργό Οικονομικών, Κρίστοφερ Σμαρτ.
Παράλληλα, με αφορμή δημοσιεύματα και σχόλια για τη νομοθετική πρωτοβουλία οκτώ γερουσιαστών στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, σχετικά με τη στάση των ΗΠΑ έναντι της Ελλάδας μέσω του ΔΝΤ, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι αυτή δεν απηχεί την επίσημη πολιτική της αμερικανικής κυβέρνησης.
Ειδικότερα, είπε τα εξής:
"Είναι πολύ συνηθισμένο, γερουσιαστές ή βουλευτές να αναλαμβάνουν διάφορες νομοθετικές πρωτοβουλίες στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, χωρίς αυτές να απηχούν την πολιτική θέση και τη γραμμή της κυβέρνησης των ΗΠΑ.
Η στάση των ΗΠΑ απέναντι στη διεθνή οικονομική και δημοσιονομική κρίση και ειδικότερα σε σχέση με τη ζώνη του ευρώ και την Ελλάδα, είναι δημόσια γνωστή και καθαρή.
Αυτό ισχύει και ως προς την αμερικανική στάση μέσα στο ΔΝΤ, που είναι ιδιαίτερα υποστηρικτική.
Τα ζητήματα αυτά συζητήθηκαν σε πολύ θετικό και δημιουργικό πνεύμα κατά τις πρόσφατες συζητήσεις που είχαμε στην Αθήνα με την κ. Κλίντον και τον κ. Σμαρτ".
Δεν θέλουν να δώσουν στην Ελλάδα ούτε ένα ευρώ
Αιτία της έκτακτης επίσκεψης είναι το νομοσχέδιο κατά της Ελλάδας που κατατέθηκε στην Γερουσία από το κόμμα των Ρεπουμπλικανών.
Δεν θέλουν να δώσουν ούτε ένα ευρώ (για την ακρίβεια δολάριο) στην Ελλάδα, για την οποία πιστεύουν ότι δεν θα τα καταφέρει.
"Να προστατευτούν τα χρήματα των Αμερικανών πολιτών που χαρίζονται στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ μέσω ΔΝΤ", ζητούν με το νομοσχέδιο, σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία.
Πρόκειται για την δεύτερη προσπάθεια των αντιπάλων του προέδρου Ομπάμα, οι οποίοι είχαν επιχειρήσει και τον προηγούμενο χρόνο να κόψουν την παροχή βοήθειας προς την χώρα μας.
Η αρνητική εικόνα απέναντι στην χώρα μας ενδυναμώνει καθημερινά, αφού οι Ρεπουμπλικανοί, προκειμένου να πείσουν τον Ομπάμα να μην πάρει πρόσθετα μέτρα, χρησιμοποιούν την ελληνική οικονομική κατάσταση ως παράδειγμα προς… αποφυγήν.
"Ο Ομπάμα μας πάει εκεί", είναι ένα από τα συνθήματα στις στάσεις λεωφορείων και το εκε» δείχνει την Ελλάδα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Μπάρακ Ομπάμα ζήτησε από τον Έλληνα πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών να μεταβούν στις ΗΠΑ.
Ο κ. Βενιζέλος θα βρεθεί στην Ουάσιγκτον την Κυριακή το βράδυ, όμως οι συναντήσεις του με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τ. Γκάιτνερ και μέλη της Γερουσίας δεν έχουν ακόμα κλείσει. Το σίγουρο είναι ότι ο κ. Βενιζέλος θα έχει συνάντηση με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: