Σάββατο, 9 Ιουλίου 2011

Φορο-λαίλαπα

Ένα μπιλιέτο κάθε δέκα μέρες

Απίστευτο είναι αυτό που θα συμβεί από εδώ και πέρα καθώς θα είμαστε αναγκασμένοι να πληρώνουμε και από ένα κρατικό μπιλιετάκι περίπου κάθε δέκα μέρες, μέχρι το τέλος του χρόνου. Και όλα αυτά βάσει του χρονοδιαγράμματος νέων φορολογικών μέτρων που περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο.

Από αυτόν το μήνα, οι μισθωτοί ηλικίας άνω των 30 ετών, αλλά και συνταξιούχοι που η ηλικία τους είναι μέχρι 65, και οι οποίοι αμείβονται από 650 ευρώ και άνω, θα διαπιστώσουν μείωση στο μισθό ή τη σύνταξή τους. Είναι βέβαιο πως κάθε μήνα θα μας στέλνουν 2-3 ειδοποιητήρια για την πληρωμή κάποιου φόρου, με κύριους αποδέκτες τους ιδιοκτήτες ακινήτων.....

Η φορο-λαίλαπα που έρχεται θα εξελιχθεί ως εξής:

Ιούλιος.....Ξεκινά η αυξημένη παρακράτηση φόρου (έως 25 ευρώ το μήνα) σε μισθούς – συντάξεις, λόγω μείωσης του αφορολόγητου ορίου από τις 12.000 ευρώ στα 8.000.

Ακριβαίνουν έως και 40 λεπτά το πακέτο τα φθηνά τσιγάρα.

Επιτηδευματίες με ταξί που χρησιμοποιούν υγραέριο ως καύσιμο κίνησης, επιβαρύνονται ήδη με αυξημένο ειδικό φόρο κατανάλωσης που επιβαρύνει την τελική τιμή του καυσίμου.

Περικοπές 6% στις συντάξεις του ΟΓΑ.

Αύγουστος

Μέχρι το τέλος Αυγούστου θα σταλούν τα σημειώματα για την καταβολή της έκτακτης εισφοράς στους φορολογούμενους που δήλωσαν εισοδήματα πάνω από 12.000 ευρώ.

Θα αποσταλούν τα πρώτα 10.500 ειδοποιητήρια για να πληρώσουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους οι συνολικά 900.000 οφειλέτες του δημοσίου.

Τέλη Αυγούστου θα σταλούν τα εκκαθαριστικά για να πληρώσουν το Τέλος επιτηδεύματος των 300 ευρώ, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες.

Θα μπει εισφορά 3%-14% σε συντάξεις άνω των 1700 ευρώ. Επιπρόσθετη μείωση 6% θα δουν αν είναι και κάτω των 60.

Σεπτέμβριος

Ξεκινά η αποστολή ειδοποιητηρίων σε ιδιοκτήτες Ι.Χ. αυτοκινήτων άνω των 1.929 κ.εκ. και μέχρι 10 ετών, κάτοχους σκαφών αναψυχής καθώς και όσους κατέχουν πισίνες, για να πληρώσουν έκτακτη εισφορά 5% επί των τεκμηρίων διαβίωσης.

Από 1ης Σεπτεμβρίου θα αυξηθεί από το 13% στο 23% ο ΦΠΑ σε όλα τα αναψυκτικά, τους χυμούς και τα ανθρακούχα εμφιαλωμένα νερά, καθώς και τα σερβιριζόμενα αγαθά σε εστιατόρια, ταβέρνες, πιτσαρίες, ψητοπωλεία, καφετέριες, κ.λπ.

Από 1η Σεπτεμβρίου θα ακριβύνει το φυσικό αέριο που χρησιμοποιείται για τη θέρμανση χιλιάδων νοικοκυριών. Θα επιβαρύνεται πλέον με ειδικό φόρο κατανάλωσης πλέον με ειδικό φόρο κατανάλωσης 1,5 ευρώ ανά Gigagoule, δηλαδή μια επιβάρυνση που φθάνει τα 50 ευρώ το χρόνο.

Εισφορά 3%-10% θα επιβληθεί πιθανότητα από τον Σεπτέμβριο και σε επικουρικές 300 και άνω.


Οκτώβριος

Ακριβότερα κατά 5-6 λεπτά το λίτρο θα πωλείται από τις 15 Οκτωβρίου το πετρέλαιο θέρμανσης που χρησιμοποιούν τα νοικοκυριά λόγω της αύξησης του ΕΦΚ.

Ακριβότερα έως 50 λεπτά θα πληρώνουν από 15 Οκτωβρίου το πετρέλαιο θέρμανσης και οι επιχειρήσεις.

Από Οκτώβριο ή Νοέμβριο ξεκινά η πληρωμή δόσεων για επιχειρήσεις που κλείσουν με «συνοπτικό έλεγχο» τις ανέλεγκτες χρήσεις τους.

Νοέμβριος

Αυξημένα Τέλη κυκλοφορίας έως 12,5% για το έτος 2012 θα κληθούν να πληρώσουν στο δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2011, όλοι οι κάτοχοι οχημάτων.

Νοέμβριο ή Δεκέμβριο θα στείλει αν προλάβει η ΓΓΠΣ και τα εκκαθαριστικά για τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας.

Τον Νοέμβριο ξεκινά με δόσεις και η πληρωμή από όσους «τακτοποιήσουν» τα αυθαίρετά τους.

Δεκέμβριος

Μέχρι τον Δεκέμβριο αναμένεται να ολοκληρωθεί η είσπραξη του ΕΤΑΚ του 2009, αν ξεπεραστεί το πρόβλημα με την ιδιωτική εταιρία που έχει αναλάβει την εκκαθάριση και εμφακέλωση των ειδοποιητηρίων.

Επιπλέον τότε θα καταφτάνει και όποιο χαράτσι δεν έχει εκκαθαριστεί έως τότε στους πολίτες.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: