Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Έκκληση από τον ΟΗΕ για βοήθεια στο Κέρας της Αφρικής

Έκκληση στα κράτη-μέλη του ΟΗΕ να βοηθήσουν τους κατοίκους στο Κέρας της Αφρικής που πλήττονται από την έλλειψη τροφίμων εξαιτίας της ξηρασίας και των τοπικών συρράξεων απηύθυνε ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Γκι-μουν σε επείγουσα σύσκεψη που συγκάλεσε με τους επικεφαλής των υπηρεσιών του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με τον οικονομικό αναλυτή του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας, Σούκρι Αχμεντ, δώδεκα εκατομμύρια άνθρωποι πλήττονται από την έλλειψη τροφίμων στο Κέρας της Αφρικής.

Την περασμένη εβδομάδα, το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα είχε υπολογίσει σε 10 εκατομμύρια τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη από επείγουσα βοήθεια στο Κέρας της Αφρικής, γεγονός που σημαίνει μία αύξηση κατά 4 εκατομμύρια των ανθρώπων που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.... Ο Μπαν Γκι-μουν δήλωσε ότι οι υπηρεσίες του ΟΗΕ δεν έχουν λάβει παρά το ήμισυ του 1,6 δισεκατομμυρίου δολαρίων που είναι αναγκαία για τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων αρωγής της περιοχής. «Δεν έχουμε την ευχέρεια να περιμένουμε. Παρακαλώ τα κράτη-μέλη να υποστηρίξουν χωρίς καθυστέρηση τα προγράμματα για να σωθούν ζωές στη περιοχή» τόνισε.
«Για να υπάρξει αποτέλεσμα είναι σαφές ότι υπάρχει ανάγκη για σταθερότητα και για την επικράτηση συνθηκών που θα επιτρέπουν τις μετακινήσεις για την προσφορά βοήθειας στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη» δήλωσε ο Σούκρι Αχμεντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: