Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Οι Κούρδοι κήρυξαν τη "Δημοκρατική Αυτονομία" τους.

Μια κίνηση που προκαλεί αναστάτωση στην Άγκυρα αποφάσισαν να κάνουν οι Κούρδοι.
 
Το "Κογκρέσο Δημοκρατικής Κοινωνίας"  που είναι το επίσημο πολιτικό όργανο των Κούρδων αποφάσισε να ανακηρύξει την "Δημοκρατική Αυτονομία" όπως τη χαρακτήρισαν.

  
Η αντιπρόεδρος του Κογκρέσου Αϊσέλ Τουγλούκ δήλωσε "σύμφωνα με δικαιώματα μας που προκύπτουν απο τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, με την αντίληψη της κοινής πατρίδας και του σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας, σεβόμενοι τα δικαιώματα των λαών της Τουρκίας, ως Κουρδικός λαός κηρύσσουμε  τη "Δημοκρατική μας Αυτονομία". Η Τουγλούκ ζήτησε την αναγνώριση της "Δημοκρατικής Αυτονομίας".....
 Η Τουγλούκ που χειροκροτήθηκε για πολλά λεπτά απο τους συμμετέχοντες στην ανακήρυξη τόνισε πως η Τουρκία για πολλά χρόνια δεν ήθελε να παραδεχτεί την ύπαρξη των Κούρδων και προσπάθησε να τους εξοντώσει.
 
Η ίδια διευκρίνισε οτι η αυτονομία δεν σημαίνει κάποια αλλαγή στο στάτους των συνόρων απλά θα βοηθήσει στην οργάνωση του Κουρδικού λαού σε τοπικό επίπεδο για να διεκδικήσει τα δικαιώματα του.
   
Η κίνηση έχει τη σημασία της. Πάντως εντύπωση προκαλεί πως η πολύνεκρη ενέδρα του PKK με 13 νεκρούς στρατιώτες έγινε την ίδια ημέρα με την κήρυξη της "δημοκρατικής αυτονομίας"


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: