Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Απάντηση στην Εφημερίδα Εθνος ....

Κύριε Διευθυντά,
Το να μισεί κάποιος τους στρατιωτικούς και ό,τι μπορεί ένας στρατός να εκφράζει ή ακόμη να πανικοβάλλεται από τις αναμνήσεις που είχε κατά τη θητεία του δεν τον διακαιώνει σε καμια περίπτωση να παραπληροφορεί τον κόσμο.
 
Υποτίθεται ότι υπηρετείτε το λειτούργημα της ενημέρωσης του λαού, που στην περίπτωση των δημοσιευμάτων σας για το Μετοχικό Ταμείο Στρατού ακολούθησαν την τακτική της μισής αλήθειας και  προσπαθούν εμφανώς-για τους γνωρίζοντες- να στρέψουν την κοινή γνώμη μακρυά από αυτούς που έχουν την ευθύνη της κατάντιας όχι μόνον του ΜΤΣ αλλά και των περισσοτέρων ταμείων της χώρας μας.
Θα αναφερθώ σε δυο τρία πράγματα:...........
α. 'Οταν εξήλθαμε από τη ΣΣΕ υποχρεωτικά ασφαλιστήκαμε στο δημόσιο χωρίς να έχουμε δικαίωμα επιλογής ιδιωτικής ασφάλισης. Αναρρωτιέμαι -και καλό θα ήταν να κάνετε μια σχετική έρευνα- πόσο μέρισμα θα λαμβάναμε αν όλα αυτά τα χρήματά μας που έχουμε καταβάλει και συνεχίζουμε να καταβάλλουμε τα είχαμε δώσει σε μια ιδιωτική ασφαλιστική εταιρία!!
β. Όλοι οι στρατιωτικοί εε και εα καταβάλουμε κάθε μήνα ένα ποσόν για το Βοήθημα Επαγγελματικής Αυτοτέλειας των παιδιών μας ώστε σε ηλικία 25 ετών να πάρουν ένα εφ' άπαξ ποσόν. Δεν θα κάνω σύγκριση αυτού του ποσού με άλλα ταμεία πχ της Τραπέζης της Ελλάδος, που τυγχάνει να γνωρίζω το ύψος τους, που είναι πολύ μεγαλύτερο από το δικό μας ενώ είχαν τις ίδιες κρατήσεις, αλλά θα ρωτήσω τον αρθρογράφο σας: "Αν δεν μπορέσει το ΜΤΣ να καταβάλει το ΒΕΑ εμπρόθεσμα τι πρέπει να κάνουμε εμείς οι δικαιούχοι; Τι θα πρέπει να κάνουμε αν δεν μας το καταβάλει καθόλου; Πώς πρέπει να αντιδράσουμε αν σε αδυναμία να μας καταβληθεί το ΒΕΑ, δεν μπορέσει το ΜΤΣ να μας επιστρέψει έντοκα ούτε έστω τα χρήματα που είχαμε πληρώσει όλα τα προηγούμενα χρόνια;
γ. Πολλοί από εμάς, τους "κατηγορούμενους"  αποστράτους, φύγαμε με τη θέληση μας από το στράτευμα για να βρούμε μια καλύτερη τύχη. Έτσι αρχίσαμε να εργαζόμαστε είτε ως υπάλληλοι σε άλλους είτε ως ελεύθεροι επαγγελματίες. Με το νέο ασφαλιστικό νόμο, που ψηφίστηκε στο βωμό του μνημονίου, όλες οι ελπίδες μας για ένα καλύτερο αύριο εξανεμίζονται αφού θα πρέπει ή να σταματήσουμε να εργαζόμαστε ή να κλείσουμε τις επιχειρήσεις μας ή αλλιώς να δεχθούμε να μην λαμβάνουμε τη σύνταξή μας!!!! Κατά τα άλλα το Σύνταγμα της χώρας προστατεύει την εργασία!!
 
Σε αυτά τα προβλήματα φυσικά δεν ανέμενα ποτέ να αναφερθεί η εφημερίδα σας αφού όπως φαίνεται θεωρείτε ως "εργαζόμενους" μόνον τους βιομηχανικούς εργάτες, τους οικοδόμους, ενίοτε τους αγρότες, τους συνδικαλιστές  και φυσικά τους δημοσιογράφους.
Αντίθετα με εμάς τους κακούς στρατιωτικούς που οι εργάτες, οικοδόμοι, αγρότες, πλούσιοι, φτωχοί, κάτοχοι μάστερ κλπ ήταν οι στρατιώτες του Λόχου μας χωρίς καμία διάκριση.
Τελειώνοντας θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι όλοι οι στρατιωτικοί προέρχονται από το λαό και μάλιστα την φτωχολογιά. Κάντε μια έρευνα και αν βρείτε έστω και έναν πλούσιο που στέλνει τον γιο του στη Σχολή Ευελπίδων τότε κάντε το πρωτοσέλιδο!!
 
Α.Φ.
Συνταγματάρχης εα

Δεν υπάρχουν σχόλια: