Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Ο Νικολάε Τσαουσέσκου ήταν ηγέτης της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Ρουμανίας από το 1965 μέχρι την εκτέλεσή του τα Χριστούγεννα του 1989.

21 χρονια μετα... Δείτε το βίντεο (ΠΡΟΣΟΧΗ: ΕΙΝΑΙ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ)...
 Στη Ρουμανία έχει μπεί εδώ και αρκετό καιρό το ΔΝΤ, με αποτέλεσμα ο κόσμος να λιμοκτονεί. Κανείς δεν περίμενε ότι θα φτάνανε σε σημείο να αυτοκτονούν μέσα στο Κοινοβούλιο την ώρα που μιλούσε ο πρωθυπουργός τους.

Οι περικοπές που κάνει και η ρουμανική κυβέρνηση στο δημόσιο φαίνεται πως οδηγούν τους πολίτες σε ακραία φαινόμενα αφού πλέον δεν ξέρουν τι να κάνουν. Καθημερινά βρίσκονται σε απόγνωση. Έτσι και ο άνδρας αυτός, που είναι τεχνικός στην κρατική τηλεόραση της Ρουμανίας, δηλαδή δημόσιος υπάλληλος, δεν άντεξε άλλο να βλέπει τον μισθό του να μειώνεται.


O Εμίλ Μποκ αποφάσισε να πέσει άνδρας, διαμαρτυρόμενος για τις περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων.

Εκείνη ακριβώς την στιγμή, στο τραπέζι του διαλόγου της κυβέρνησης βρισκόταν η πρόταση μομφής που κατέθεσε η αντιπολίτευση, για το νομοσχέδιο που ορίζει τους μισθούς στον δημόσιο τομέα.

Μόλις έγινε αντιληπτό το γεγονός, ο πρωθυπουργός αποχώρησε από το βήμα για να διαπιστώσει τί συνέβη, ενώ ο άνδρας λάμβανε ήδη τις πρώτες βοήθειες.

Ο άνδρας, του οποίου τα στοιχεία εξακολουθούν να παραμένουν άγνωστα, φορούσε μπλουζάκι, πάνω στο οποίο αναγραφόταν: "Μας πυροβολήσατε, σκοτώσατε το μέλλον των παιδιών μας, μας πουλήσατε".

Λίγη ώρα αργότερα, στο σημείο έφθασαν εμπειρογνώμονες από την Επιθεώρηση Εκτάκτων Καταστάσεων, ενώ ο γερουσιαστής των Φιλελευθέρων, Εμίλιαν Φράνκου δήλωσε ότι πριν πέσει από το μπαλκόνι, άκουσε τον άνδρα να φωνάζει: "Στερήσατε το ψωμί από τα παιδιά μου".

Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Βουκουρεστίου με σοβαρά τραύματα, ενώ τελικά η συζήτηση στο κοινοβούλιο αναβλήθηκε.

clopyandpaste.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: