Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010

Ήρθε η σειρά χιλιάδων υπαλλήλων σε ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο,ΟΛΠ και ΟΛΘ

Το ζήτησε με επιστολή του ο Γ.Παπακωσταντίνου προς τις διοικήσεις των εισηγμένων επιχειρήσεων
Ο υπουργός ζητάει και νέες περικοπές σε δημόσιες επιχειρήσεις που είχαν μειώσει ήδη το μισθολόγιο τους


Την προσαρμογή των μισθών των υπαλλήλων και των εισηγμένων στο χρηματιστήριο δημοσίων επιχειρήσεων όπως οι ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΟΠΑΠ, κ.λπ., αλλά και των συνδεδεμένων με αυτές επιχειρήσεων, στις οποίες το Δημόσιο έχει ένα σημαντικό ποσοστό συμμετοχής, στο πλαίσιο της γενικότερης περικοπής του μισθολογικού κόστους στις ΔΕΚΟ, ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με επιστολή του προς τις διοικήσεις των εισηγμένων αυτών επιχειρήσεων...
Την κίνηση αυτή, είχε προαναγγείλει ο υπουργός από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση του πρόσφατου πολυνομοσχεδίου, λέγοντας ότι πρέπει να υπάρξουν και από τις εισηγμένες δημόσιες επιχειρήσεις πρωτοβουλίες προσαρμογής του συνολικού κόστους μισθοδοσίας, στο βαθμό που το κόστος αυτό δεν ταιριάζει με τη σημερινή δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και τη συνεπή συμπεριφορά του Δημοσίου ως μετόχου.
 
Στις επιστολές αυτές τονίζονται, οι αντίστοιχες πρωτοβουλίες που έλαβε πρόσφατα η κυβέρνηση για τον περιορισμό της σπατάλης, αλλά και για την εναρμόνιση των μισθών στις ΔΕΚΟ με αυτούς της υπόλοιπης οικονομίας, λαμβάνοντας υπόψη την κρίσιμη δημοσιονομική συγκυρία και την ανάγκη να συμβάλλουν όλοι στην ανάταξη της ελληνικής οικονομίας.
 
Όμως ο κ. Παπακωνσταντίνου ζήτησε και από δημόσιες επιχειρήσεις, στις οποίες είχαν ήδη εφαρμοσθεί μισθολογικές περικοπές, να προβούν αντίστοιχα σε πρωτοβουλίες που θα εξορθολογούν περαιτέρω τη χρήση πόρων, λειτουργικών εξόδων και μισθοδοσίας, συνεκτιμώντας, ωστόσο, τη μείωση των αποδοχών που είχε ήδη εφαρμοστεί.
 
Σημειώνεται, ότι η μείωση του μισθολογικού κόστους στις εισηγμένες δημόσιες επιχειρήσεις θα δρομολογηθεί με την άσκηση των δικαιωμάτων του Δημοσίου, ως μετόχου, στις γενικές συνελεύσεις όλων των εταιρειών που εξαιρέθηκαν από τον πρόσφατο νόμο περί ΔΕΚΟ, προκειμένου οποιαδήποτε πρόταση για μισθούς να συμβαδίζει με τις πρόσφατες αποφάσεις της κυβέρνησης.
 
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: