Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2010

Ουρές στα χριστουγεννιάτικα συσσίτια

Την ώρα που άλλοι γεύονταν τις χριστουγεννιάτικες λιχουδιές γύρω από το οικογενειακό τραπέζι...
...εκατοντάδες άτομα στήθηκαν στην ουρά στο Ίδρυμα Αστέγων του Δήμου Αθηναίων και έξω από τον Ερυθρό Σταυρό για ένα πιάτο ζεστό φαί.

Συνολικά χθες μοιράστηκαν περισσότερες από 5.000 μερίδες φαγητού σε εκατοντάδες άστεγους στα τρία χριστουγεννιάτικα συσσίτια (στις 12 μ., στις 3 μ.μ. και στις 6 μ.μ.) με τη βοήθεια 26 εθελοντών.
Ειδικά όσοι προσήλθαν στο πρώτο συσσίτιο, που είχε και τη μεγαλύτερη προσέλευση, είχαν τη δυνατότητα να φάνε στα τραπέζια που είχαν στήσει οι διοργανωτές καθώς επίσης να ακούσουν ζωντανή μουσική και να χορέψουν.....

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Ιδρύματος Αστέγων, κ. Λευτέρης Σκιαδάς, όσοι συμμετείχαν στα χριστουγεννιάτικα συσσίτια μπορούσαν να πάρουν περισσότερο από μία μερίδα φαγητού.
Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι το κύριο χαρακτηριστικό των χτεσινών συσσιτίων ήταν ότι συμμετείχε σε αυτά αυξημένος αριθμός ηλικιωμένων, οι οποίοι δεν ήταν υποχρεωτικά άστεγοι αλλά και χαμηλοσυνταξιούχοι.
Το ποσοστό της αύξησης των συμμετεχόντων εκτιμάται σε 18%-20% σε σύγκριση με τον πληθυσμό των ατόμων που συμμετείχαν στο αντίστοιχο περσινό συσσίτιο.
Όσοι βρέθηκαν χθες στη συμβολή των οδών Σοφοκλέους και Πειραιώς είχαν την ευκαιρία να φάνε γαλοπούλες, σαλάτες και γλυκά, τα οποία αποτελούσαν προσφορά εταιρειών στο κέντρο σίτισης.

epikaira

Δεν υπάρχουν σχόλια: