Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου 2010

Εκατοντάδες εργοδότες στο αυτόφωρο…δύο μέτρα και δύο Σταθμά…όμως !!

Γιατί δεν συνελήφθηκε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου
και η Λούκα Κατσέλη ;;;

Χωρίς δώρο χιλιάδες οικογένειες και συνταξιούχοι Δημοσίου.

Xωρίς δώρο Χριστουγέννων έμειναν περίπου 50.000 οικογένειες σύμφωνα με τις καταγγελίες που δέχτηκε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.
Στην πραγματικότητα , ο αριθμός των εργαζομένων που θα αδικηθήκαν φέτος λόγο της κρίσης, σύμφωνα με εκτιμήσεις των εργατικών κέντρων, είναι διπλάσιος και τα περισσότερα κρούσμα εντοπίστηκαν σε όλη την Ελλάδα ............ Από τους εργοδότες που δεν συμμορφώθηκαν μετά την παρέμβαση των επιθεωρητών εργασίας, οι 210 οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο.

Γιατί δεν συνελήφθηκε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και η Λούκα Κατσέλη ;;;
Δώρο Χριστουγέννων δεν πήραν ούτε οι μερισματούχοι συνταξιούχοι του Δημοσίου (250 ευρώ κατά μέσο όρο) …αλλά και εργαζόμενοι σε διάφορα Ιδρύματα κοινής ωφελείας που είδαν το δώρο τους να κατακλέβετε .

Η διοίκηση του ταμείου το οποίο βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο και έχει προτείνει κατάργηση των δώρων και περικοπή κατά 30% του μερίσματος , επισήμως υποστηρίζει ότι δε θα καταβάλει το δώρο γιατί ι ληφθεί η σχετική απόφαση από το ΔΣ του ταμείου αφού η ΑΔΕΔΥ με παρεμβάσεις της διέκοπτε τη συνεδρίαση του συμβουλίου.

Σύμφωνα με τη συνδικαλιστική οργάνωση, η πλειοψηφία της διοίκησης του ΜΤΠΥ και η κυβέρνηση προχωρούν στην κατάργηση του δώρου, με το επιχείρημα ότι δεν υπάρχει απόφαση για τη χορήγησή του.

Η ΑΔΕΔΥ τονίζει ότι οι ασφαλισμένοι δεν έχουν καμία ευθύνη για την κατάσταση του Ταμείου και τα ελλείμματα.

Όπως αναφέρει, γι' αυτά ευθύνονται η "καταλήστευση" των αποθεματικών του από τις Τράπεζες και το Χρηματιστήριο, η αλλαγή της σχέσης εργαζομένων - συνταξιούχων και η επιβάρυνση του Ταμείου για την κάλυψη εισοδηματικών κρατικών πολιτικών


allothi-press.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: