Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2010

ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΧΑΡΤΕΣ ....

ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΑΥΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΓΚΡΙΖΟ ΧΡΩΜΑ ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ 1974 ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΓΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ . ΕΡΕΥΝΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΕ ΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟ 1974 ΤΟ 1976 ΚΑΙ ΤΟ 1987.


 ....για να είστε ενήμεροι σε αυτά... που θα ακούτε σε λίγο καιρό !

 ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΟ ΧΡΩΜΑ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ Η ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΒΡΑΧΟΙ ΚΑΙ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΕΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ . ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 9 ΤΑ ΙΜΙΑ ΤΟ 10 ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ ΤΟ 8

 ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΗ ΑΠΟΤΥΠΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΠΟΨΗ
 Ο ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΜΑΣ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΑ 12 Ν.Μ.

 ΟΙ ΔΥΟ ΧΑΡΤΕΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΩ ΣΤΑ 10 Ν.Μ. ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΤΩ ΣΤΑ 12 Ν.Μ.

ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΜΕ ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ :

ΠΡΩΤΟΝ Η ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΧΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΥΦΑΛΙΚΡΗΠΙΔΑΣ ΣΥΜΠΙΠΤΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ

ΔΕΥΤΕΡΟΝ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΤΕ ΣΤΑ 10 ΕΙΤΕ ΣΤΑ 12 Ν.Μ. ΚΑΘΙΣΤΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΙΜΝΗ , ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ,ΚΑΙ ΑΠΟΚΤΑ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΑΕΡΙΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΣΤΟΛΩΝ ΠΡΟΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑΣ ΟΠΩΣ Ο ΚΑΥΚΑΣΟΣ ΚΑΙ Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ.

ΤΡΙΤΟΝ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΓΚΡΙΖΩΝ ΖΩΝΩΝ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΝΑΝ ΔΙΑΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕΝΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΝΗΣΙΔΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΙΡΕΙ ΑΥΤΟΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΑΠΩΤΕΡΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ.

ΦΥΣΙΚΑ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΜΟΝΟ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ . ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΦΑΝΕΡΗ Η ΟΧΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΔΗΛ ΤΙΣ ΗΠΑ ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΕΛΕΓΧΟ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΜΗ ΕΛΕΓΧΟ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ.


οι χάρτες ειναι από το τεύχος Φεβρουαρίου 2009 του περιοδικου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

iwnasdragoumis

Δεν υπάρχουν σχόλια: