Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Υπήρξε σχέδιο για να φτάσουμε στο Δ.Ν.Τ.!

Ο κ. Κίσσινγκερ το διέψευσε. Έχει όμως γραφεί σε πολλά έντυπα των Η.Π.Α. και της Ελλάδος, πως στην ομιλία του, κατά τη βράβευση του από προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου των Η.Π.Α. στην Ουάσινγκτον, το Σεπτέμβριο του 1994, μεταξύ άλλων, είπε: «Ο ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γιʼ αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως να συνετισθεί.

Εννοώ, δηλαδή, να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητα του να αναπτυχθεί, να διακριθεί και να επικρατήσει, για να μην μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή την νευραλγική περιοχή, μεγάλης στρατηγικής σημασίας για εμάς, για τον πολιτική των Η.Π.Α.»!....
Τα λόγια αυτά δεν πρέπει να ξεχάσουν οι Έλληνες ποτέ. Για να μπορούν να ερμηνεύσουν τα γεγονότα, που επακολούθησαν έκτοτε. Οι δύο πυλώνες της ελληνικής κοινωνίας, η Εκκλησία και η Δικαιοσύνη, δέχθηκαν αιφνιδίως και απροσμένως, πρωτοφανείς επιθέσεις από τα ΜΜΕ, που όλο και κάποιοι εκπρόσωποι τους βραβεύονται από οργανώσεις των Η.Π.Α. Ραδιοφωνικοί σταθμοί προωθούν περιέργως αμερικανική μουσική και περιφρονούν τα παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια. Τα αγγλικά εισάγονται πιλοτικά στην Α και Β τάξη του Δημοτικού Σχολείου. Ενώ κάποιοι, εμφανιζόμενοι ως «ειδικοί» επιστήμονες, επιφέρουν καίρια πλήγματα κατά της γλώσσας, της θρησκείας και της ιστορίας.
Ακόμα και οι σφαγές των Ελλήνων της Σμύρνης αποδόθηκαν σε συνωστισμό του ελληνικού πληθυσμού στο λιμάνι της πόλης. Η σκληρή σκλαβιά του ελληνικού γένους επί 400 χρόνια μετονομάσθηκε σε ειρηνική συμβίωση των δύο λαών, με κοινές τάχα πολιτιστικές ρίζες! Οι δολοφόνοι των Αρμενίων, των Ποντίων και των άλλων ελληνικών πληθυσμών της Μικράς Ασίας, της Κωνσταντινουπόλεως, της Χίου, της Σάμου και της Ίμβρου, εμφανίζονται ως πολιτισμένοι και ισάξιοι των Ελλήνων και των άλλων Ευρωπαίων πολιτών.
Οι Αμερικανοί, τα έτη 1945-1947, εξεθείαζαν την ανδρεία των Ελλήνων και την συμβολή τους στους αγώνες για την ελευθερία και τη δημοκρατία. Εδήλωναν δε, δια του τότε Υπουργού των Εξωτερικών αειμνήστου Στετίνιους, ότι ουδέποτε θα αναγνωρίσουν το όνομα της Μακεδονίας, που δόλια έδωσε ο Τίτο στο σλαβικό κρατικό μόρφωμα, ονομαζόμενο Βαρντάρσκα στους χάρτες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Σήμερα συγχωρούν στον Πρωθυπουργό των Σκοπίων και επηρμένο γόνο ενός μαχητή των κομμουνιστοσυμμοριτών, σπουδάσαντα στις Η.Π.Α., να προβάλει τους Σλάβους ομοεθνείς του ως απογόνους του Μ. Αλεξάνδρου και να εποφθαλμιά προπετώς τα ελληνικά εδάφη της Μακεδονίας και της Θράκης.
Μετά την οικονομική κρίση, που τεχνηέντως δημιουργήθηκε, ως συνέπεια της εκφρασθείσης επιδιώξεως του Κουβέιτ να αντικαταστήσει το δολάριο με το ευρώ στο εμπόριο του πετρελαίου, άρχισε η επίθεση κατά του ευρώ, με πρώτο στόχο της κερδοσκοπίας των διεθνών τοκογλύφων, την Ελλάδα, την οποία θεώρησαν ως ασθενή κρίκο της ευρωζώνης. Τα συνεχή σφάλματα της πολιτικής του προηγουμένου ηγέτου της Ν.Δ., το περιβάλλον του οποίου ασκούσε τα περισσότερα πρωθυπουργικά καθήκοντα αντ’ αυτού, έφερε το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, με την υπόσχεση, ότι θα βελτιώσει τις αποδοχές των εργαζομένων.
Και ενώ ο αρχηγός του κυβερνώντος κόμματος διεβεβαίωνε πως υπάρχουν χρήματα για να τηρήσει τις υποσχέσεις του, εκαυχάτο δε, ότι διαθέτει εξαίρετα διαπραγματευτικά προσόντα, για να επιτύχει ευνοϊκά δάνεια, οδηγηθήκαμε ταχύτατα και με το γνωστό τρόπο στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που έχει γίνει οικονομικό εργαλείο υποταγής των πενομένων λαών στις Η.Π.Α.
Δεν είναι χωρίς σημασία το γεγονός, ότι πρώτη ενέργεια του σημερινού πρωθυπουργού ήταν η κατάργηση των Υπουργείων Βορείου Ελλάδος και Αιγαίου, ως και αυτών της Τουριστικής Αναπτύξεως και της Ναυτιλίας. Τα δύο τελευταία ρύθμιζαν θέματα των βασικών πηγών πλούτου της ελληνικής οικονομίας, ήτοι του τουρισμού και της ναυτιλίας. Τώρα υπήχθησαν σε άλλα Υπουργεία, ωσάν να επρόκειτο για ήσσονος σημασίας δημόσιες υπηρεσίες.
Μάταια διερωτώνται οι σκεπτόμενοι Έλληνες, γιατί τόση σπουδή να ελληνοποιηθούν οι μετανάστες και να επιβληθεί το σχέδιο «Καλλικράτης», που επιβαρύνει το δημόσιο προϋπολογισμό με 4,5 δισ. ευρώ. Δια του «Καποδίστρια απογυμνώθηκαν όλα τα χωριά. Καταργήθηκαν οι κοινότητες που συγκρατούσαν τον πληθυσμό στις εστίες του. Τώρα με τον «Καλλικράτη» η κατάσταση θα είναι πολύ χειρότερα. Θα εγκαταλειφθεί η ύπαιθρος προς εξυπηρέτηση κρίμασιν οις οίδε κύριος ποίων σκοπιμοτήτων!
Ακολούθησαν οι επιθέσεις των κατευθυνόμενων προπαγανδιστών των ΜΜΕ, κατά των Δικαστών, με σκοπό την υποβάθμιση της σημασίας και της αξίας του δικαστικού λειτουργήματος. Όμως και ο τελευταίος πολίτης γνωρίζει ότι χωρίς άψογη λειτουργία του θεσμού της Δικαιοσύνης, δεν νοείται κράτος δικαίου, ούτε είναι δυνατή η ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας.
Μετά την ψήφιση του νόμου περί εγκρίσεως του «Μνημονίου» των υποχρεώσεών μας, εκ των δανείων της Τρόϊκας, κατά τρόπο αντισυνταγματικό, διά πλειοψηφίας 151 βουλευτών, αντί των 180, που προβλέπει το Σύνταγμα, στο άρθρο 28 § 3, για συμβάσεις που συνεπάγονται περιορισμούς στην άσκηση της εθνικής κυριαρχίας, άρχισαν οι περικοπές των αποδοχών των μισθωτών και συνταξιούχων. Καταργήθηκαν τα δώρα εορτών και το επίδομα αδείας, ενώ οι κυβερνώντες γνωρίζουν, ότι αυτά είχαν δοθεί για να μη ενσωματωθούν στο βασικό μισθό οι σχετικές παροχές και αυξηθούν οι συντάξεις.
Η Κυβέρνηση περικόπτει τα δώρα και επιδόματα των μισθωτών και των συνταξιούχων, για να κερδίσει συνολικά 350 εκατομμύρια ευρώ. Εξακολουθεί όμως να λειτουργεί όλες τις γραμμές του ΟΣΕ, που κοστίζουν στο κράτος 1 δισ. ευρώ ετησίως, για να ικανοποιηθούν ορισμένοι ψηφοφόροι της και συνδικαλιστές. Ενώ οι κυβερνώντες γνωρίζουν ότι αν είχαν καταργηθεί οι επιζήμιες γραμμές, όπως ορισμένες της Πελοποννήσου, θα είχε πολύ μεγαλύτερο όφελος το κράτος από αυτό που θα έχει εκ της περικοπής των δώρων και της μειώσεως μισθών και συντάξεων.
Το κυβερνών κίνημα, εκ παραδόσεως, προτάσσει του εθνικού συμφέροντος, αυτό των συνδικαλιστών και ψηφοφόρων του. Γι’ αυτό και κατήργησε την ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών, που είχε επιβάλλει η κυβέρνηση του Μητσοτάκη το 1992, για την ανακούφιση της εθνικής οικονομίας. Συνεπεία τούτου, έκτοτε το κράτος επιβαρύνεται με 500 εκατομμύρια ετησίως, για την χρηματοδότηση των αστικών συγκοινωνιών.
Πρέπει να σημειωθεί ότι η Κυβέρνηση εξεχώρησε στους δανειστές ακόμη και το δικαίωμα να δεσμεύσουν εδάφη της χώρας για την ικανοποίησή τους. Συμφώνησε δε ότι σε περίπτωση που δυνηθεί να προεξοφλήσει τα δάνεια, θα πληρώσει τους συμπεφωνημένους τόκους μέχρι της λήξεώς τους! Αυτό λέγεται οικονομική στήριξη ή ληστρική εκμετάλλευση;
Περαιτέρω, η Κυβέρνηση εξακολουθεί να διατηρεί όλες τις Ανεξάρτητες Αρχές, από τη λειτουργία των οποίων, μπορεί μεν να απηλλάγησαν της ευθύνης κάποιες κρατικές υπηρεσίες, αλλά, στην ουσία, ουδέν σχεδόν ωφελείται ο λαός. Παρατίθενται αυτές:
1) Εθνικό Σύμβουλο Ραδιοτηλεόρασης,
2) Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων,
3) Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς,
4) Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού,
5) Συνήγορος του Πολίτη,
6) Ρυθμιστική Αρχή Ενεργείας,
7) Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων,
Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού,
9) Ρυθμιστική Αρχή Θαλασσίων Ενδομεταφορών και
10) Αρχή Διασφαλίσεως του Απορρήτου των Επικοινωνιών!
Εκτός από τις Αρχές αυτές υπάρχουν και διάφοροι Συνήγοροι, όπως αυτός του Καταναλωτή και άλλες νεώτερες, που κάθε τόσο προστίθενται και επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό.
Αναδιανομή του πλούτου, υποσχέθηκαν στο Λαό οι ηγεσίες του κυβερνώντος κινήματος. Αλλά στην πράξη η αναδιανομή αυτή έγινε μόνον μεταξύ ορισμένων στελεχών του. Ο εύπιστος λαός καλείται σήμερα να πληρώσει το λογαριασμό. Να επωμισθεί το βάρος της εξοφλήσεως δανείων δυσαναλόγων προς την παραγωγή και το ΑΕΠ της Ελλάδας, αλλά και της σπατάλης των πολιτικών.
Πλήρης η επικράτηση του παραλογισμού. Αυξάνεται ο πληθωρισμός. Αυξάνονται οι τιμές των βιοτικών αγαθών. Αυξάνεται η ανεργία. Μειώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις. Και κανείς δεν διερωτάται πώς θα επιβιώσει ο πενόμενος λαός, που κατά την γνώμη των κυβερνώντων, πρέπει να είναι και ευγνώμων, διότι η Κυβέρνηση κατάφερε να δανεισθεί από το Δ.Ν.Τ. για να πληρώσει τα οφειλόμενα ληστρικά τοκοχρεωλύσια. Όπου πέρασε το Δ.Ν.Τ., (λέγεται πως διευθύνεται από πρώην στελέχη της Lehman Brothers), καμμία χώρα δεν διέφυγε την εξαθλίωση. Μόνον εκείνες που κατάφεραν να αποδεσμευθούν εγκαίρως, απέφυγαν την οικονομική καταστροφή.
Η χώρα μας πρέπει να γίνει ανταγωνιστική, λέγουν οι κυβερνώντες, οι δανειστές μας και η κ.Μέρκελ. Αυτό όμως είναι το πλέον χαριτωμένο σύγχρονο ανέκδοτο. Πώς είναι δυνατόν να γίνει ανταγωνιστική η χώρα μας, όταν η μεν Γερμανία δανείζεται με επιτόκιο 1-3%, η δε Ελλάδα με επιτόκιο 5-7%;
Όλο και περισσότεροι Έλληνες διαπιστώνουν τώρα, πώς φθάσαμε στο Δ.Ν.Τ. Και καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι υπήρξε σχέδιο. Γιʼ αυτό και δεν επιδιώχθηκαν δάνεια μόνον από τις χώρες της ευρωζώνης, ούτε από τη Ρωσία και την Κίνα, που ασφαλώς θα ήθελαν να εξασφαλίσουν την παρουσία και την επιρροή τους στα Βαλκάνια.
Ο δοκιμαζόμενος ελληνικός λαός, κάποια στιγμή, θα αντιδράσει προσηκόντως. Και οι κυβερνώντες ίσως αναγκασθούν να εγκαταλείψουν την εξουσία. Τότε θα πληροφορηθούμε αν, ποίοι και πώς ωφελήθηκαν, από τις μετεκλογικές τοκογλυφικές αυξήσεις των επιτοκίων.
proinoslogos

Δεν υπάρχουν σχόλια: