Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Στα άκρα η κόντρα κυβέρνησης - απεργών

Τεράστιες οι ζημίες, κυρίως στον τουρισμό, με 100.000 λιγότερες κρατήσεις ημερησίως

Κορυφώνεται η κρίση που έχει δημιουργηθεί με την απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων Δ.Χ. και τις τεράστιες επιπτώσεις της στην καθημερινή ζωή, την αγορά και τον τουρισμό.
Με τη χθεσινή απόφαση για μη λύση της απεργίας τους, οι συνδικαλιστές έβαλαν φωτιά στην αντιπαράθεσή τους με την κυβέρνηση. H τελευταία, έπειτα από έκτακτη διυπουργική σύσκεψη, αποφάσισε σκλήρυνση της στάσης της. Συγκεκριμένα εντάσσει στον σχεδιασμό κάλυψης των αναγκών τα βυτιοφόρα Ι.Χ., δρομολογεί εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων για την τροφοδοσία αεροδρομίων και μονάδων της ΔΕΗ, ενώ παράλληλα διαβιβάζει τα στοιχεία όλων των παραβατών στους εισαγγελείς και κινεί ακόμη και διαδικασίες αφαίρεσης των αδειών από τους απεργούς....
Στο μεταξύ, με 100.000 κρατήσεις λιγότερες την ημέρα στα ξενοδοχεία, σοβαρά προβλήματα στην τροφοδοσία, εγκλωβισμένους και δυσαρεστημένους τουρίστες πληρώνει ο ελληνικός τουρισμός την απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών, Παράλληλα, η αγωνία των πολιτών παρατείνεται, εν όψει και της μεγάλης εξόδου του Αυγούστου.
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Δημήτρης Ρέππας ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα έχει δεσμευθεί οριστικά και αμετάκλητα στο πλαίσιο του Μνημονίου για τους αυστηρούς όρους απελευθέρωσης του επαγγέλματος, ενώ οι απεργοί δήλωσαν ότι δεν έχουν τίποτα να χάσουν με το να μη συμμορφωθούν με την επιστράτευση.
kathimerin

Δεν υπάρχουν σχόλια: