Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

«Καύσιμα τέλος»

"Καύσιμα τέλος" και ελλείψεις στα νησιά
«Καύσιμα τέλος» γράφουν τα περισσότερα πρατήρια υγρών καυσίμων, καθώς συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η επ’ αόριστον απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών δημόσιας χρήσης.

Οι οδηγοί ψάχνουν απεγνωσμένα για βενζίνη, ενώ στα νησιά άρχισαν να παρατηρούνται οι πρώτες ελλείψεις σε προϊόντα.
Πάνω από τα μισά εκ των 1.300 πρατηρίων της Αττικής έχουν ήδη ξεμείνει, ενώ χειρότερη είναι η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα όπου έχει στερέψει το 70% - 80% των πρατηρίων......

Η απελπιστική κατάσταση χτυπάει «κόκκινο» στα νησιά, όπου η κατανάλωση είναι μεγαλύτερη απ’ ότι συνήθως λόγω και του τουρισμού. Ενδεικτικά, στην Κρήτη έχει ξεμείνει από καύσιμα το 95% των βενζινάδικων και εντός της ημέρας αναμένεται να ξεμείνουν και τα πιο απομακρυσμένα.
Εκτός από έλλειψη καυσίμων, όμως, στα νησιά άρχισαν και οι πρώτες ελλείψεις σε προϊόντα. Μάλιστα, για ανυπολόγιστες ζημιές κάνουν λόγο οι έμποροι, με τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Β.Κορκίδη, να προειδοποιεί για «χάος στην αγορά και έμφραγμα στο εμπόριο».
Κι ενώ ο «πόλεμος» κυβέρνησης - ιδιοκτητών φορτηγών μαίνεται, την νύφη πληρώνουν οι πολίτες που ψάχνουν εναγωνίως για καύσιμα και στέκεται με τις ώρες στην ουρά ή μποτιλιαρίζεται στους δρόμους. Οι οδηγοί ζουν πια με την αγωνία για το αν θα καταφέρουν να πάνε την επόμενη ημέρα στη δουλειά τους, ενώ όσοι σχεδιάζουν διακοπές ψάχνουν να φουλάρουν για να αποφύγουν δυσάρεστες εκπλήξεις.
Η κατάσταση, πάντως, αναμένεται να επιδεινωθεί από την Τετάρτη, αν οι βενζινοπώλες αποφασίσουν απεργία στη συνεδρίασή τους που θα γίνει σήμερα το μεσημέρι. Οι πρατηριούχοι αντιδρούν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών που προβλέπει κατάργηση της απόστασης των 200μ. μεταξύ των πρατηρίων και θέτει ως όριο απόσταση τουλάχιστον 50 μέτρων από χώρους όπου κατοικούν τουλάχιστον 50 άτομα.
madata

Δεν υπάρχουν σχόλια: