Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011

Guardian: "Μόνη δίκαιη τιμωρία για την Ελλάδα η πτώχευση"

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian(20/06), ο Μπόρις Τζόνσονπροειδοποιεί την Ελλάδα, να μην περιμένει εκ νέου βοήθεια εκ μέρους της Βρετανίας για την αντιμετώπιση της κρίσης, ενώ επισημαίνει, ότι η υποχρεωτική έξοδός της από τηνΕυρωζώνη, είναι “η μόνη δίκαιη τιμωρία για την προκλητική διαχείριση των οικονομικών της”.

“Για πολλά χρόνια, οι Ευρωπαίοιηγέτες θεωρούσαν την έξοδο μίας χώρας από την Ευρωζώνη, αδιανόητη. Αν το ξανασκεφτούμε όμως, σε μερικές περιπτώσεις είναι αναπόφευκτη και όσο συντομότερα συμβεί, τόσο καλύτερα θα είναι”, έγραψε ο ίδιος στηνDaily Telegraph.

Ο Τζόνσον υπογράμμισε ακόμη, ότι η “ακόλαστη” πρακτική της Ελλάδας, να φορτώνεται με χρέη που δεν μπορεί να αποπληρώσει, ενισχύθηκε και από τους Ευρωπαίους εταίρους της, κράτη – μέλη τηςΕυρωζώνης.....
“Το ευρώ επιδείνωσε την οικονομική κρίση, ενθαρρύνοντας μερικές χώρες να συμπεριφέρονται με τόση αμέλεια, όση αυτή που επιδεικνύουν και οι Τράπεζες αυτές καθ' εαυτές”, κατέληξε.

Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών πρέπει να αφήσουν την Ελλάδα να πτωχεύσει και κατά συνέπεια να υποχρεωθεί να εγκαταλείψει το ευρώ, ως τιμωρία για την “απρόσεκτη” συμπεριφορά της, σύμφωνα με τον Δήμαρχο του Λονδίνου, έναν εκ των συντηρητικών πολιτικών, που τάσσονται υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: