Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2011

ΑΛΒΑΝΟΙ :«Προσαρτήσατε» Θεσπρωτία και Πρέβεζα που ήταν… δικά μας εδάφη!

Ή οι Αλβανοί είναι αδιόρθωτοι ή εμείς πολύ υποχωρητικοί.

Αλλιώς δεν εξηγείται ότι οι γείτονές μας επιμένουν να εμφανίζουν ιστορικές ανακρίβειες στα βιβλία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προβάλλοντας αλυτρωτικές κορώνες, τις οποίες είχε αποκαλύψει το «Π» με δημοσιεύματά του πριν από τρία χρόνια!


Έτσι, στα φετινά βιβλία οι ίδιες ανακρίβειες και οι ίδιες κορώνες έχουν εξέχουσα θέση. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στα σχολικά εγχειρίδια με βάση τα οποία γίνεται η διδασκαλία στα σχολεία της Αλβανίας και φυσικά διανέμονται με την έγκριση και την ευθύνη του αλβανικού υπουργείου Παιδείας στους μαθητές, αναγράφεται ότι οι σύγχρονοι Αλβανοί είναι απόγονοι του βασιλιά Πύρρου της Ηπείρου και της Ολυμπιάδας, μητέρας του Μ. Αλεξάνδρου!.....

 Στο νέο βιβλίο «Γεωγραφία της Αλβανίας», που εκδόθηκε φέτος και αποτελεί διδακτική ύλη στα Λύκεια της χώρας, οι μαθητές διδάσκονται όχι μόνο για τη γεωγραφία της χώρας τους αλλά και για περιοχές όμορων χωρών που, σύμφωνα με τους συγγραφείς, κατοικούνται από Αλβανούς. Στις «αλβανικές περιοχές» (treva shqiptare) που έμειναν εκτός αλβανικού κράτους περιλαμβάνονται το Κοσσυφοπέδιο, τμήματα του Μαυροβουνίου και της Σερβίας, η μισή έκταση των Σκοπίων και βέβαια ολόκληρη η ΒΔ Ελλάδα, με τους νομούς Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και το βόρειο τμήμα του νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά τη χώρα μας, στο κεφάλαιο «Οι αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα» αναφέρονται τα εξής: «Είναι αλβανικές περιοχές που αδίκως προσαρτήθηκαν στο ελληνικό κράτος το 1913 από το Συμβούλιο των Πρεσβευτών. Οι ιστορικές εξελίξεις, οι μαζικές βίαιες μετακινήσεις των αυτόχθονων αλβανικών πληθυσμών και η έλλειψη επίσημων στοιχείων δυσκολεύουν τον προσδιορισμό των αλβανικών περιοχών στην Ελλάδα και κυρίως των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων των συγκεκριμένων περιοχών. Αυτές οι περιοχές βρίσκονται στη βορειοδυτική Ελλάδα, νότια της “Μακεδονίας” και νοτιοανατολικά της Αλβανίας μέχρι τον κόλπο της Άρτας και αποτελούνται από τις περιοχές Τσαμουριά, Φλώρινα κ.λπ.». Στο βιβλίο αναφέρεται επίσης πως η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει «εθνοκάθαρση» με στόχο τον αφανισμό των Αλβανών που ζούσαν εκεί! Εξάλλου, στα φυλλάδια ασκήσεων καλούνται οι μαθητές να ζωγραφίσουν τις περιοχές της Ελλάδας όπου ζουν... Αλβανοί ή να απαντήσουν στα ερωτήματα: «Ποιες είναι οι αλβανικές περιοχές της Ελλάδας;» ή «Αναφέρετε τις εκδιώξεις που υπέστησαν οι Αλβανοί από τις ελληνικές αρχές».

πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια: