Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

“ΕΜΕΙΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΗ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ”

Με αυτά τα λόγια θα βρεθούν έξω από τη Βουλή για 28η ημέρα οι «Αγανακτισμένοι» την ώρα που μέσα στο κοινοβούλιο θα είναι σε εξέλιξη η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Τα μεσάνυχτα θα ολοκληρωθεί με φανερή ονομαστική ψηφοφορία.
Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι οι (εναπομείναντες) 154 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους προς την κυβέρνηση και θα ανανεώσουν το ραντεβού τους για την επόμενη εβδομάδα, στην ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο......

Η προσοχή εστιάζεται στους κυβερνητικούς βουλευτές που έχουν συνδέσει την ψήφο τους με τις αποκρατικοποιήσεις. Οπως η Χρύσα Αράπογλου η οποία επανέλαβε χθες ότι για την ίδια παραμένει «κόκκινη γραμμή» η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ ή ο Αλέκος Αθανασιάδης που επιμένει να μη στηρίξει την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ.
Τους «επίφοβους» βουλευτές θα μαρκάρουν στενά οι συνεργάτες του πρωθυπουργού, ενώ ειδικό ρόλο θα αναλάβει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος.
Τον τόνο της αποψινής νύχτας –πριν ξεκινήσει τα μεσάνυχτα η φανερή ονομαστική ψηφοφορία– θα δώσει ο δεύτερος γύρος των ομιλιών των πολιτικών αρχηγών, οι οποίοι θα απαντήσουν σε όσα «κατηγορήθηκαν» κατά την έναρξη της τριήμερης διαδικασίας την Κυριακή.
Απορίας άξιον είναι το γεγονός ότι όσο πλησιάζουμε στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, αντί να πληθαίνουν οι φωνές των διαφωνούντων, να μειώνονται. Δεν γνωρίζουμε αν συνέβη κάτι στο μεταξύ και ..έφτιαξε η μαγιά.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: