Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011

Όλοι στην πλατεία Συντάγματος. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Βουλή ετοιμάζεται να ψηφίσει σήμερα για το Μεσοπρόθεσμο, ενώ πλήθη κόσμου κατευθύνονται προς την Βουλή, παρά τα μπλόκα της αστυνομίας.
Οι «Αγανακτισμένοι»  έχουν προγραμματίσει περικύκλωση της Βουλής σε τρία σημεία: Ευαγγελισμός, Καλλιμάρμαρο και Αμαλίας.
Κλειστοί είναι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα, ενώ στην πλατεία επικρατεί ηρεμία μετά τις πολύωρες συγκρούσεις νεαρών και αστυνομικών το βράδυ της Τρίτης.
Κυκλοφοριακό χάος επικρατεί στην Βασιλέως Κωνσταντίνου.
Ένταση και ρίψη χημικών το πρωϊ  στο ύψος του Χίλτον.,.....

Εργαζόμενοι από την Πελοπόννησο και ειδικότερα  από Μεγαλόπολη, την Τρίπολη, το Άργος και το  Ναύπλιο, κατευθύνονται αυτή την ώρα με μισθωμένα λεωφορεία, από τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα,  προς την Αθήνα, προκειμένου να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα.
Νωρίς σήμερα το πρωί έφτασαν στην Αθήνα οι “Αγανακτισμένοι”  από τη Θεσσαλονίκη οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις με τους υπόλοιπους συγκεντρωμένους έξω από το Κοινοβούλιο .
Στη λεωφόρο Β. Σοφίας, στο ύψος των ανθοπωλείων, έχει τοποθετηθεί και σήμερα ο σιδερένιος φράχτης, ώστε να καταστεί αδύνατη η είσοδος στο κοινοβούλιο.
“Εδώ κι ένα μήνα αποδεικνύουμε  ότι δεν υπάρχουν μονόδρομοι, ότι έχουμε τη δύναμη να χαράξουμε νέα πορεία για την κοινωνία. Τώρα είναι η ώρα να κάνουμε το επόμενο μεγάλο βήμα. Τώρα είναι η δικιά μας ώρα, τώρα μιλάμε εμείς! Ή εμείς ή αθτοί” είναι το μήνυμα που στέλνει η λαϊκή συνέλευση της πλατείας Συντάγματος.
Σε κλίμα αβεβαιότητας για τη στάση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στη σημερινή ψηφοφορία του Μεσοπρόθεσμου βρίσκεται η κυβέρνηση, αφού οι «ύποπτοι» για καταψήφιση και γενικώς εκείνοι που έχουν εκφράσει διαφωνίες έχουν διαμηνύσει ότι θα καθορίσουν τη στάση τους λίγο πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας, ενώ τα σενάρια δίνουν και παίρνουν για την έκβαση της διαδικασίας.
Εκτός από τους Αγανακτισμένους, στο κέντρο της Αθήνας θα βρεθούν και μέλη του ΠΑΜΕ, καθώς έχουν προγραμματίσει συγκεντρωση στην Ομόνοια στις 10:00  και πορεία στη βουλή.  Η ΓΣΕΕ με την ΑΔΕΔΥ θα κάνουν τη δική τους συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: