Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Η ελληνική αγανάκτηση έφθασε... στην Ιταλία

Την Ελλάδα κατά πόδας φαίνεται ότι ακολουθεί η Ιταλία, όπου η νεολαία διαδηλώνει την...

αγανάκτησή της για την ανεργία και την υπεροψία των πολιτικών. Πολλοί κάνουν λόγο για μία «οργισμένη» αλλά και χαμένη γενιά.

Για του λόγου το αληθές, στη διάρκεια δημόσιας ομιλίας τους Ιταλού υπουργού Δημόσιας Διοίκησης Ρενάτο Μπρουνέτα, μία Ιταλίδα, από τους συγκεντρωμένους, ανέβηκε στο βήμα λέγοντας ότι είναι για πολλά χρόνια άνεργη και ζητά εξηγήσεις από τους πολιτικούς. Ο Μπρουνέτα δεν απάντησε, αλλά εγκατέλειψε την αίθουσα λέγοντας ότι όλοι αυτοί που ζητούν εξηγήσεις αποτελούν σήμερα το χειρότερο πρόσωπο της Ιταλίας......


Το 60% των εργαζομένων ηλικίας 18 έως 29 ετών στην Ιταλία κερδίζει λιγότερα από 1.000 ευρώ το μήνα, ενώ το 30% απλώς δεν έχει δουλειά. Με λίγα λόγια, μόνο το 10% των νέων διαθέτει μόνιμη δουλειά και στοιχειωδώς αξιοπρεπές εισόδημα.

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, οι νεαροί Ιταλοί αντιμετωπίζουν μία μεγάλη και πρωτοφανή αντίφαση: από τη μία πλευρά έχουν σοβαρά προσόντα, πανεπιστημιακή εκπαίδευση και μία θεωρητικά καλή επαγγελματική αφετηρία, αλλά από την άλλη πλευρά βλέπουν ότι όλα αυτά δεν αμείβονται και δεν τους εξασφαλίζουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα.
  
Οι Ιταλοί ακούν και διαβάζουν ότι η οικονομική κρίση δίνει τη θέση της στην ανάπτυξη, αλλά θεωρούν ότι αυτά τα δημοσιεύματα δεν αφορούν στη δική τους χώρα. Οι δείκτες ανάπτυξης παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, ακόμα και στον πλούσιο Βορρά, ενώ ο δημόσιος τομέας δεν υπόσχεται εναλλακτικές λύσεις, αλλά μόνο περικοπές.

Η αγανάκτηση των νεαρών Ιταλών ήταν και ο λόγος για το ηχηρό «ΟΧΙ» προς τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι στα πρόσφατα δημοψηφίσματα.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: