Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Το πρόγραμμα διακοπών της ΔΕΗ

Από τις 12 έως και τις 3 το μεσημέρι, περιοχές στην Αττική, αλλά και η Κρήτη και η Ρόδος θα παραμείνουν χωρίς ρεύμα, λόγω απεργίας της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ. Εκκληση για περιορισμένη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος απευθύνει η ΔΕΗ

Κυλιόμενες διακοπές ρεύματος διάρκειας μιας ώρας ανά περιοχή, στο διάστημα από 12 έως 3 το μεσημέρι ανακοίνωσε η ΔΕΗ, λόγω της απεργίας της ΓΕΝΟΠ από σήμερα 20 Ιουνίου.
Επιπλέον, διακοπές θα γίνουν στην Κρήτη από 12:00 έως και 13:30 και από 20:30 έως τις 22:00, ενώ διακοπές ρεύμα στη Ρόδο από 19:30 έως και 22:00.....

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, καταβλήθηκε προσπάθεια να αποφευχθούν περικοπές σε περιοχές με έντονη πληθυσμιακή πυκνότητα, πολύ μεγάλη τουριστική ή εμπορική δραστηριότητα κλπ.
Παράλληλα γίνεται συνεννόηση με τους μεγάλους βιομηχανικούς πελάτες, προκειμένου να περιορίσουν την ζήτηση ενέργειας, ώστε να διευκολύνουν την κάλυψη των λοιπών αναγκών.
Τα προγράμματα περικοπών στην ηλεκτροδότηση είναι ενδεικτικά, θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ (www.dei.gr), ενώ οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν με την ειδική τηλεφωνική γραμμή στο τηλέφωνο 210 9298100, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
Το πρόγραμμα περικοπών για το διάστημα 12 με 3 το μεσημέρι έχει ως εξής:
*12 με 1 το μεσημέρι: Μαραθώνας, Νέα Μάκρη, Ραφήνα, Πικέρμι, Παλλήνη, Γέρακας, Πεντέλη, Γλυκά Νερά, Παιανία, Σπάτα, Λούτσα, Κορωπί, Μαρκόπουλο, Πόρτο Ράφτη, Κερατέα, Καλύβια, Λαύριο, Σούνιο, Ανάβυσσος, Λαγονήσι.
*1-2 μ.μ.: Αιγάλεω, Άγια Βαρβάρα, Δαφνί, Χαϊδάρι, Περιστέρι, Νέα Λιόσια, Πετρούπολη, Καματερό.
* 2-3 μ.μ.: Νέα Ιωνία, Ηράκλειο, Πεύκη, Ριζούπολη, Μαρούσι, Μελίσσια, Κηφισιά.
Έκκληση στους καταναλωτές να περιορίσουν την κατανάλωση ρεύματος στα απολύτως αναγκαία επίπεδα, κυρίως κατά τις ώρες αιχμής της ζήτησης, δηλαδή από 12 έως 3 το μεσημέρι και από 8 έως 10.30 το βράδυ απευθύνει η ΔΕΗ.
Ενημερώνει επίσης ότι οι περικοπές ρεύματος (που δεν φαίνεται ότι θα αποφευχθούν) θα γίνονται κατά τις ημέρες της απεργίας με πρόγραμμα που θα ανακοινώνεται εκ των προτέρων.
Λόγω της απεργίας έχουν τεθεί μέχρι στιγμής εκτός λειτουργίας 9 μεγάλες και μικρές θερμοηλεκτρικές Μονάδες, συνολικής ισχύος περίπου 2.500 μεγαβάτ ενώ άλλες 7, ισχύος 1000 μεγαβάτ, ήταν εκτός με βάση τον προγραμματισμό της αγοράς κατά την έναρξη της απεργίας και παραμένουν εκτός λειτουργίας εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: