Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Οι Κούρδοι ξεσηκώνονται στις φυλακές και τα τζαμιά

Οι Κούρδοι που είναι χιλιάδες φυλακισμένοι στις τουρκικές φυλακές ξεσηκώθηκαν σε απεργία πείνας διαρκείας διαμαρτυρόμενοι για τις άθλιες συνθήκες κράτησης και τους βασανισμούς που υφίστανται.

Το πρόβλημα όμως δεν είναι μόνο στις τουρκικές φυλακές ,αλλά στους Ιμάμηδες όπου ο κουρδικός λαός αρνείται να προσευχηθεί στη λεγόμενη προσευχή της παρασκευής. Καταγγέλλουν μάλιστα ότι οι Ιμάμηδες είναι στρατευμένοι στις επιλογές του Ερντογάν.

Γι αυτό το λόγο στήνουν σκηνές έξω από τα τζαμιά και προσεύχονται μόνοι τους.
«Ο λαός μας δεν πρέπει να κάνει προσευχές πίσω από αυτούς τους ρατσιστές ιμάμηδες μέλη της αδελφότητας Γκιουλέν, μια οργάνωσης που στηρίζει την κυβέρνηση Ερντογάν “δήλωσε ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς, συν-πρόεδρος του κουρδικού κόμματος BDP....


Το θρησκευτικό πρόβλημα είναι μεγάλο γιατί απειλείται να ιδρυθεί μια νέα αίρεση στη Τουρκία στις ήδη υπάρχουσες του Ισλάμ.

Η ανώτατη θρησκευτική αρχή της Άγκυρας προκειμένου να προλάβει αυτή τη νέα διάσπαση με τους Κούρδους Μουσουλμάνους αποφάσισε να κατασκευάσει 1.362 νέα τζαμιά και να στείλει νέους Ιμάμηδες αποδεκτούς από το κουρδικό λαό.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: