Τρίτη 19 Απριλίου 2011

"Γιατί Θεέ μου"!

Ο Γολγοθάς του πλανήτη φέτος βρίσκεται στη Λιβύη. Σε μια πόλη 400.000 κατοίκων ,όπου ο θάνατος παίρνει ζωές κάθε λεπτό που περνάει. Ένας Γολγοθάς ατελείωτος.

Οι φωτογραφίες που δημοσίευσαν οι New York Times από το νοσοκομείο της πόλης είναι συγκλονιστικές!

Εικόνες μικρών παιδιών νεκρών,με το πατέρα και τη μάνα να μην μπορούν να πιστέψουν τη δυστυχία που ζουν. Με γυναίκες να κλείνουν για τελευταία φορά τα μάτια των αγαπημένων τους. Με τους γιατρούς να προσπαθούν με ένταση ,πάθος και απόγνωση να κρατήσουν στη ζωή ανθρώπους βαρειά τραυματισμένους. Ο φακός του Bryan Denton , “φυλάκισε” μερικές απ΄ αυτές τις συγκλονιστικές στιγμές της Αποκάλυψης,που βιώνουν οι κάτοικοι της Misrata......



ΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΔΙΝΕΙ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ.Η ΑΓΩΝΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΕΝΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑ ΑΠΟΤΥΠΩΜΕΝΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών τις τελευταίες έξι εβδομάδες,στη Μιζουράτα όπου οι αντάρτες δίνουν μάχη για να τη κρατήσουν μόνο φυλάκιο τους στο δυτικό τμήμα της χώρας, θεωρείται για να έχει ανέλθει σε 1.000, με 3.000 τραυματίες.
"Ογδόντα τοις εκατό των νεκρών είναι άμαχοι», δήλωσε ο Δρ Χάλεντ Αμπού Falgha, ο διευθυντής του κύριου νοσοκομείου της Misrata . Κατά την εβδομάδα που πέρασε ο αριθμός των τραυματισμών που προκαλούνται από βόμβες διασποράς, , έχει αυξηθεί, είπε.


ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ ΧΩΡΙΣ ΔΑΚΡΥΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΑ

Ελεύθεροι σκοπευτές έχουν αναπτυχθεί παντού στη πόλη και πυροβολούν αδιακρίτως. Ένας από τους ασθενείς του νοσοκομείου ήταν ένα 10-χρονο αγόρι που είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι. Είναι απίθανο να ανακτήσει ποτέ συνείδηση. «Ήταν μια σφαίρα υψηλής ταχύτητας,που διαπέρασε το κεφάλι του », δήλωσε ο Δρ Abdul Muqtar.



ΓΙΑΤΙ ΘΕΕ ΜΟΥ;


Στην Τρίπολη,ο Moussa Ibrahim, ο εκπρόσωπος του καθεστώτος, αρνήθηκε τους ισχυρισμούς ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις χρησιμοποιούν βόμβες διασποράς. «Μην πιστεύετε τα ψέματα», είπε. Ο υποστράτηγος Saleh Ιμπραήμ πρόσθεσε ότι οι δυνάμεις του δεν έχουν εκπαιδευθεί για να χρησιμοποιούν αυτά τα όπλα.



ΧΤΥΠΟΥΝ ΑΔΙΑΚΡΙΤΩΣ


Η οργάνωση Human Rights Watch από την άλλη επιμένει,για την επίθεση με βόμβες διασποσράς εναντίον αμάχων που περίμεναν στην ουρά για να πάρουν ψωμί.Οκτώ οι νεκροί. 

Μια άλλη επίθεση, , χτύπησε μια ιατρική κλινική, τραυματίζοντας άλλους τέσσερις. Οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν επανειλημμένα επιτεθεί με όλμους και ρουκέτες Grad σε κατοικημένες συνοικίες στη Misrata, προκαλώντας θύματα μεταξύ των αμάχων ", δήλωσε ο Peter Bouckaert, διευθυντής της οργάνωσης Human Rights Watch για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.
«Το σοβιετικής κατασκευής Grad δεν είναι πυραυλικά συστήματα ακριβείας και δεν πρέπει ποτέ να λειτουργούν σε περιοχές με πολίτες."
Οι Grads, τα οποία παίρνουν το όνομά τους από τη ρωσική λέξη για το χαλάζι, που πυροδοτούνται από εκτοξευτές τοποθετημένους στο πίσω μέρος των φορτηγών.



ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΚΟΠΕΥΤΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗ ΠΟΛΗ.


Η δυστυχία και ο θάνατος στη κατεστραμμένη πόλη οδήγησε πολλά από τους 400.000 κατοίκους της να ενταχθούν στα καραβάνια όσων ζητούν να γίνουν οικοθελώς πρόσφυγες και συνωστίζονται στο λιμάνι περιμένοντας κάποια επιχείρηση εκκένωσης. 

Κάποιοι απ΄ αυτούς επιβιβάστηκαν σ΄ ένα από τα ελληνικά πλοία που εκτελούν αυτές τις αποστολές. Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης,λέει ότι ο αριθμός όσων θέλουν να εγκαταλείψουν της Misrata αυξάνει διαρκώς. Ο εκπρόσωπος του ΔΟΜ Τζέρεμι Haslam, επικεφαλής της αποστολής στη Λιβύη δήλωσε: «Στη Misrata, 5.000 άνθρωποι στην αποβάθρα με τις βόμβες να εκρήγνυνται περίπου 300 μέτρα από εκεί που είναι συγκεντρωμένοι”.


Ο Γολγοθάς φέτος βρίσκεται στη Misrata....





πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: