Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

The Voice of Russia: “Τα Βαλκάνια στο χείλος ενός νέου πολέμου”

Η καταδίκη του απόστρατου Κροάτη στρατηγού Αντε Γκοτόβινα σε κάθειρξη 24 ετών από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία με τις κατηγορίες των εγκλημάτων πολέμου κατά της ανθρωπότητας, που διαπράχθηκαν το 1995 στην Κροατία εναντίον του Σερβικού πληθυσμού, δίνει «έδαφος» για νέες κινδυνολογίες.

Άρθρο το οποίο δημοσιεύθηκε στην «Φωνή της Ρωσίας» ανάμεσα σε άλλα αναφέρει:

«Τα Βαλκάνια βρίσκονται στο χείλος ενός νέου πολέμου. Από τέτοιες «προφητείες» είναι γεμάτα, τον τελευταίο καιρό τα άρθρα πολλών δυτικών πολιτικών σχολιαστών και αναλυτών. ....


Η αφορμή για επιδείνωση της κατάστασης κατά τη γνώμη τους, δόθηκε στις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας από την ίδια τη διεθνή κοινότητα, με την καταδίκη του στρατηγού της Κροατίας Γκοτόβινα», σχολιάζει και προσθέτει:

«Αυτή η δικαστική απόφαση προκάλεσε θύελλα συναισθημάτων τόσο ανάμεσα στους Κροάτες, όσο και στη Δύση. Η αγανακτισμένη «προοδευτική κοινή γνώμη» στο πρόσωπο των μεγάλων δυτικών εκδόσεων προχώρησε στη δική της διερεύνηση. Οι Washington Times, Wall Street Journal, Newsweek 9 Jerusalem Post, αφού μελέτησαν την επιχείρηση «Καταιγίδα» κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο Άντε Γκοτόβινα δεν είχε διάπραξη κανένα έγκλημα. Κάτι περισσότερο. Ο στρατηγός είναι γνήσιος πατριώτης και ήρωας της Κροατίας και ότι το Δικαστήριο της Χάγης με τις ανεύθυνες καταδίκες του υποδαυλίζει νέο πόλεμο στα Βαλκάνια.
Η πρώτη σκέψη που σου εμφανίζεται όταν διαβάζεις αυτά τα δείγματα των δημοσιογραφικών διερευνήσεων είναι ότι η Δύση θα ήθελε να διατηρήσει το βολικό για αυτήν status quo στα Βαλκάνια. Το Βελιγράδι παίζει τον ρόλο του άτακτου παιδιού η προθεσμία τιμωρία» του οποίου δεν έχει λήξη ακόμα.
Τα υπόλοιπα δε μέρη της πρώην Γιουγκοσλαβίας παρουσιάζονται ως θύματα και για να τους παρηγορήσει η Δύση τους προσφέρει μικρά δώρα και κάποια επιδόματα. Στο Κοσσυφοπέδιο – την ανεξαρτησία και στην Κροατία – τη δυνατότητα γρήγορης ένταξης στην ΕΕ!».

Δεν υπάρχουν σχόλια: